Pasar al contenido principal
krieger

(10-1-1998): Το σκάνδαλο ντόπινγκ με την Χάιντι Κρίγκερ και η… αλλαγή φύλου

 

Σαν σήμερα πριν ακριβώς 19 χρόνια ξεσπάει στη Γερμανία ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα ντόπινγκ στην ιστορία του ευρωπαϊκού αθλητισμού.

 

Το φως της δημοσιότητας βλέπει κατά τη διάρκεια της δίκης η περίπτωση της Ανατολικογερμανίδας Χάιντι Κρίγκερ, πρωταθλήτριας Ευρώπης στη σφαιροβολία, η οποία θύμα των αναβολικών που λάμβανε από την ηλικία μόλις των 12 ετών, είχε… ωθηθεί έναν χρόνο νωρίτερα σε εγχείρηση αλλαγής φύλου.

 

Όπως αποκαλύπτεται, η Κρίγκερ που γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου του 1966, είναι μόνο μία από τις πολλές περιπτώσεις αθλητριών, που έπεσαν θύμα των Γερμανών αθλιάτρων, εμφανίζοντας αυξημένη τριχοφυΐα και βαριά φωνή.

 

ενα

 

Τα αναβολικά που λάμβανε όλα αυτά τα χρόνια επιβάρυναν τον οργανισμό της, με τεστοστερόνη με αποτέλεσμα, ήδη από την ηλικία των 18 ετών να αρχίσει να αναπτύσσει ανδρικά χαρακτηριστικά, έχοντας παράλληλα και αρκετά προβλήματα υγείας.

 

Το 1981 το όνομα της Χάιντι Κρίγκερ μπήκε στον κατάλογο των αθλητών που έπαιρναν αναβολικά, με το νούμερο «54». Το 1982 πήρε 885 χιλιοστόγραμμα της απαγορευμένης ουσίας (Οράλ Τουριναμπόλ), που της την έδινε, χωρίς να την ενημερώνει τι είναι και τι συνέπειες θα μπορούσε να έχει για την υγεία της, ο προπονητής της. Μέσα σε 29 εβδομάδες το 1984, είναι χαρακτηριστικό ότι έλαβε 2590 χιλιοστόγραμμα από την ίδια ουσία, δηλαδή τη… διπλάσια από αυτή που παράγει το ανδρικό σώμα το ίδιο διάστημα.

 

Στο βιβλίο των Βέρνερ Φράνκε και Μπριγκίττε Μπέρεντονκ με τίτλο «Doping: From Research to Deceit», αναφέρεται ότι μόνο το 1986 η Χάιντι Κρίγκερ πήρε 2,600 μιλιγκράμ από στεροϊδή – περίπου 1,000 μιλιγκράμ περισσότερα από όσα πήρε ο Μπεν Τζόνσον, που βρέθηκε ντοπαρισμένος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Σεούλ το 1988. Αποτέλεσμα της χρήσης αυτών των ποσοτήτων της Οράλ Τουριναμπόλ ήταν οι πολύ υψηλές επιδόσεις της Χάιντι Κρίγκερ, που στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Ανοιχτού Στίβου στη Στουτγκάρδη το 1986 κέρδισε το Χρυσό Μετάλλιο ρίχνοντας τη σφαίρα στα (21,10 μέτρα).

 

Από την επόμενη χρονιά όμως άρχισαν να φαίνονται τα προβλήματα στους μύες και στα κόκκαλα της αθλήτριας από τα αναβολικά και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στην Ινδιανάπολη των ΗΠΑ περιορίστηκε στην 4η θέση. Το 1991 αναγκάστηκε να σταματήσει την καριέρα της καθώς υπέφερε από ισχυρούς πόνους.

 

Το 1997 έκανε εγχείρηση αλλαγής φύλου, το νέο της όνομα ήταν πλέον… Αντρέας και αργότερα παντρεύτηκε την πρώην Ανατολικογερμανή κολυμβήτρια Ούτε Κράουσε, που ήταν επίσης θύμα του μαζικού ντόπινγκ αθλητών στην Ανατολική Γερμανία.

 

δυο

 

Το 2000 ο Αντρέας Κρίγκερ κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του Μάνφρεντ Έβαλντ, που ήταν πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ανατολικής Γερμανίας και του Μάνφρεντ Χόεπνερ, που ήταν ιατρικός διευθυντής στο Βερολίνο, οι οποίοι τελικά καταδικάστηκαν για την εν γνώσει τους συνέργεια στην πρόκληση βλαβών σε αθλητές, μεταξύ των οποίων ήταν και… ανήλικοι.

 

Στη Γερμανία πλέον κάθε χρόνο απονέμεται το Μετάλλιο Χάιντι Κρίγκερ (Heidi-Krieger-Medaille), στους Γερμανούς που αγωνίζονται κατά του ντόπινγκ… .

 

ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ

 

 

Añadir nuevo comentario

Plain text

 • No se permiten etiquetas HTML.
 • Saltos automáticos de líneas y de párrafos.
 • Las direcciones de correos electrónicos y páginas web se convierten en enlaces automáticamente.
 • erin
  Erin Heatherton, la hermosa rubia!

  Erin es una modelo espectacular que logra enloquecer a los hombres cuando se quita la ropa y lleva solo su bañador...

   

 • chamorro
  La hermosa Ana Laura Chamorro que adora el fútbol

  No puede ocultar su amor por el fútbol, Anna Laura Chamorro es una chica asombrosa que sabe muy bien como se juega la pelota. 

   

 • silva
  La deslumbrante belleza de Patience Silva

  Su mirada es preciosa, su esbelto cuerpo es impresionante... Patience Silva enloquece los hombres. 

   

  Disfruta aquí algunas de sus fotos que los hacen delirar...

   

 • tiffany
  Tiffany Toth, un ángel que nos peca!

  La asombrosa Tiffany Toth es un ángel que nos echa al infierno con su belleza. Nadie se puede resistir a su cuerpo y su mirada. 

   

  Admira aqui sus imagenes... 

   

 • melanie
  Melanie Agredo.. la impresionante colombiana!

  Melanie Agredo es una hermosa modelo que impresiona los hombres con su cuerpo, su sonrisa y su cautiva mirada....

   

  Mira aqui sus mejores imagenes....