Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
scorpioxbox

Xbox Scorpio: H Μicrosoft αποκάλυψε επίσημα τα χαρακτηριστικά της νέας της κονσόλας

Το Xbox One είναι ο μεγάλος χαμένος στη μάχη των κονσολών αυτής της γενιάς, αφού υπολείπεται σημαντικά από τον μεγάλο αντίπαλό του Ps4 στις πωλήσεις παγκοσμίως. Ένας από τους λόγους που ο κόσμος προτιμά να παίζει τα games του στη κονσόλα της Sony είναι τα ανώτερα τεχνικά της χαρακτηριστικά (specs) από αυτή της Μs, με αποτέλεσμα να "τρέχει" καλύτερα τα παιχνίδια που βγαίνουν και στις δύο κονσόλες. Μπορεί η διαφορά στον γραφικό τομέα να είναι σχετικά ανεπαίσθητη, αλλά ιδιαίτερα στη κίνηση, frames per second, τα πράγματα είναι σίγουρα υπέρ του Playstation. Τους τελευταίους μήνες, με την έλευση του Playstation Pro που προσφέρει 4k gaming , η πλάστιγγα έχει γείρει ολοκληρωτικά προς το μέρος του.

 

Φυσικά η Μicrosoft δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια και ανακοίνωσε το Χbox Scorpio, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο φθινόπωρο του τρέχοντος έτους. To νέο Χbox  φυσικά και θα είναι συμβατό με όλα τα παιχνίδια του Χbox One, αφού ανήκει στην ίδια οικογένεια. Μιλάμε όμως για μια εντελώς διαφορετική κονσόλα με specs που ανεβάζουν τον πήχη κατά πολύ. Επιτέλους πριν από λίγες ώρες, η Μicrosoft έδωσε στη δημοσιότητα τη τελική λίστα με τα specs του μηχανήματος  και πλέον έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε τη σύγκριση με τον προκάτοχο και τον κύριο ανταγωνιστή του :

 

lista specs xbox one

 

Από τα τεχνικά χαρακτηριστικά διαπιστώνουμε ότι όντως το Scorpio είναι το πιο δυνατό μηχάνημα, όπως και αναμενόταν βέβαια, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει τεράστια διαφορά σε επεξεργαστική ισχύ από το Playstation 4 Pro , ούτε και στη GPU που ευθύνεται κυρίως για την απόδοση του γραφικού τομέα. Εκεί που βλέπουμε σίγουρα εμφανή διαφορά και έχει δοθεί μεγάλη έμφαση είναι στη μνήμη RAM , η οποία πλέον είναι 12 GB ddr5 και στο bandwidth , προφανώς για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις 4k απαιτήσεις χωρίς τα καθιερωμένα παγώματα και κολληματάκια.

 

Από τεχνικής απόψεως λοιπόν το Project Scorpio χωρίς να μας αφήνει το στόμα ανοιχτό σε σχέση με τον ανταγωνισμό, θα είναι ο κυρίαρχος της αγοράς βιντεοπαιχνιδιών. Το gaming όμως αφορά και το τι παιχνίδια παίζεις σε κάθε κονσόλα. Εδώ θα πρέπει η Microsoft να βάλει τα δυνατά της και να παράξει πρωτότυπα αποκλειστικά Xbox Games, αν θέλει να έχει και αφοσιωμένο κοινό όπως έχει η Sony και η Nintendo. Kαλά είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά χωρίς λίγο φαντασία και πρωτότυπα παιχνίδια δεν πας  μπροστά ...

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.