Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
super nes dead

Ρετρό Ιστορίες: ΑΤΥΧΗΜΑ! Έκαψα το Super Nes ενός γνωστού! Και τώρα τι κάνουμε;

Ήρθε η ώρα να σας εξιστορήσω μια ακόμα ρετρό ιστοριούλα, μάγκες μου. Γύρω στα 1994-95 προ ελεύσεως και κυριαρχίας των 32 bit playstation και Saturn, γυμνασιόπαις γαρ,  έχω πέσει με τα μούτρα στο Sega Mega Drive. Όλοι με φωνάζουνε Sega πορωμένο, με συζητούν δίχως γιατί και όχι άδικα, στα ρετρό παλιά ουφάδικα...

 

Εκεί λοιπόν επάνω στον κολοφώνα της gaming δόξης και στην άσβεστη μανία μου για τη 16 bit κονσόλα της Sega , πετάγεται το κολλητάρι ο Μπίλαρος και μου σπέρνει αμφιβολίες, διαόλια και ζιζάνια στο κολλημένο segaμυαλουδάκι μου.

 

 

mega drive

 

- Ρε φίλε έχεις κολλήσει με τη Sega, έχεις παίξει ένα σωρό παιχνίδια... Γιατί δεν δοκιμάζεις κάτι άλλο;

 

- Έ τι να δοκιμάσω μωρέ, αφού σαν το Mega Drive δεν υπάρχει τίποτα. Ποιος να συγκριθεί μαζί του ;

 

- Tι ποιος να συγκριθεί μαζί του; Tο Super Nintendo ! Θες να ανταλλάξεις το Μega Drive σου με το Super Nes του φίλου μου Μάριου για ένα μήνα και μετά θα μου πεις αντικειμενικά τη γνώμη σου , ποιο είναι καλύτερο.

 

- Λες ε; E άμα έχει μπόλικα παιχνίδια, δεν χάνω και τίποτα να το δοκιμάσω για ένα μήνα. Με έπεισες ρε μπαγάσα. Άντε κανόνισέ το.

 

Όπερ και εγένετο η ανταλλαγή. Την επόμενη ημέρα είχα στα χέρια μου ένα γλυκούλι Super Nes και 2 χειριστήρια  με το Super Mario World, Super Castlevania IV, Batman Returns , Street fighter 2 και δυο - τρία ακόμα games που δεν  θυμάμαι να σας πω. Το Street fighter 2 ήταν αμερικάνικο ενώ υπήρχε και ένα shoot em up ιαπωνικό, άρα η κονσόλα συνοδευόταν με τον απαραίτητο universal αντάπτορα για να μπορεί να παίζει τα παιχνίδια από τις άλλες ηπείρους.

 

αντάπτορας super nes

 

Αφού έριξα μερικά ωραία γροθομπουνίδια για το Βatman Returns και κατέβασα μερικές τζαμαρίες πετώντας τους μπράβους του Πιγκουίνου, ήρθε η ώρα να δοκιμάσω το Street Fighter 2. To παιχνίδι ήταν αμερικανικό όποτε έπρεπε να τοποθετήσω τον αντάπτορα - cartridge πρώτα στην υποδοχή της κονσόλας και ύστερα να καβαλήσω το παιχνίδι επάνω στον αντάπτορα. Ο ενθουσιασμός μου όμως και το αντίστοιχο σύστημα για το mega drive το οποίο ήταν κάπως διαφορετικό και ανθεκτικότερο, με έκανε να μην προσέξω και να τοποθετήσω τη κασσέτα ανάποδα.

 

Και τσουπ  #@^^&*% έγινε η ζημιά ! Μια απότομη λάμψη εμφανίστηκε και μια μυρωδιά καμένου υλικού πλημμύρισε την ατμόσφαιρα. Δεν μου αρέσει αυτό, είπα μέσα μου και άρχισα να ανεβοκατεβάζω το διακοπτάκι του αντάπτορα και το on off κουμπί του Super Nes από τον πανικό μου. Τίποτα! Το μηχάνημα ήταν νεκρό! Εμφανιζόταν μόνο η αρχική οθόνη και τίποτα παραπέρα. Δεν φόρτωνε κανένα παιχνίδι. Τώρα τι κάνουμε ρώτησα τον αδερφό μου που είχα δίπλα μου;

 

batman returnsole

 

Λεφτά για να αγοράσω καινούρια κονσόλα στο παλικάρι δεν υπήρχαν, ούτε και είχα το θάρρος να του το πω εξαρχής γιατί ήταν απλά γνωστός και δεν είχαμε φιλικές σχέσεις. Οι σκέψεις ότι μπορεί να  κατακρατήσει ως αντίποινα το αγαπημένο μου sega mega drive και κάποια συλλεκτικά games που του είχα παραχωρήσει, με τρομοκράτησαν. Internet για να ψαχτείς εκείνη την εποχή δεν υπήρχε, αναγκαστικά κατέφυγα στον έντυπο τύπο. Ύστερα από κάποιες άκαρπες προσπάθειες και αποτυχημένα τηλεφωνήματα, το μάτι μου έπεσε πάνω σε μια αγγελία σε ένα περιοδικό για ένα κατάστημα Console club στη Καλλιθέα,  Γρυπάρη 53... 

 

Έπειτα από μια σχετική σύντομη τηλεφωνική συνεννόηση,  φόρτωσα τη κονσόλα και τα εξαρτήματά της σε μια πρόχειρη συσκευασία και τα  κουβάλησα στη Καλλιθέα. Ο χώρος ήταν σχετικά μεγάλος, διώροφο με πατάρι γεμάτο από καινούρια και μεταχειρισμένα games τα οποία παραχωρούνταν και προς ενοικίαση. Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ένα μεγάλο καλάθι γεμάτo με εκατοντάδες μικρά cartridges gameboy . Δεν είχα ξαναδεί ποτέ τόσο μεγάλη ποικιλία - συλλογή.

 

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ήταν μια ευχάριστη έκπληξη και διαφοροποίηση από τον μέσο Έλληνα μικροεπιχειρηματία. Επιβλητικός σε διαστάσεις, μα συνάμα ευγενικός με πέτσινα ρούχα μηχανόβιου , φόρεσε στο μάτι έναν μονόκλωνο μεγεθυντικό φακό και εξέτασε τη κονσόλα, όπως ο γιατρός έναν άρρωστο ασθενή.

 

Η διάγνωση δεν επιδέχονταν  αμφισβήτησης! "Κλασσική περίπτωση βλάβης φίλε μου! ", μου απάντησε.  Τοποθέτησες λάθος τη κασέτα στον αντάπτορα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί βραχυκύκλωμα και να καεί ένα ζωτικό τσιπ της κονσόλας. Μπορώ να στο φτιάξω ΕΓΩ! Θα μου αφήσεις τη κονσόλα για 3 ημέρες να βρω το ανταλλακτικό, θα την επισκευάσω και θα γίνει όπως πριν, ούτε γάτα ούτε ζημιά. Με ένα πεντοχίλιαρο (δραχμούλες) καθάρισες !

 

κολοκοτρωνης πεντοχιλιαρο

 

Η ανακούφιση τότε ήταν εμφανής μέσα μου. Απέφυγα το οικονομικό βατερλό, δεν χρειαζόταν να αποκαλύψω κάτι στον ιδιοκτήτη της κονσόλας και θα προλάβαινα να τη χαρώ στο εναπομείνων χρονικό διάστημα. ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΓΚΑ! ΠΡΟΧΩΡΑ ! Κραύγασα από τον ενθουσιασμό μου και αποχώρησα  για να επιστρέψω 3 ημέρες αργότερα και να παραλάβω το μηχάνημα επισκευασμένο. 

 

Τελικά τα έπαιξα όλα τα games στον μήνα εκείνον, μου άρεσε πολύ το Super Nes , δεν το κρύβω , αλλά σαν τη πρώτη αγάπη (SEGA) καμία ... Όταν πήρα πίσω την αγαπημένη μου κονσόλα στα χέρια μου, ένοιωσα σαν να ξαναέσφιξα στην αγκαλιά μου την πρώτη μου κοπέλα. Άλλη φάση! Και όσο για το Console Club της Καλλιθέας ; Έγινα τακτικός θαμώνας ...

 

ΗΑRRY GAMER

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.