Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
stavros

Δεν φαντάζεστε πως πρωτογνωρίστηκαν Αυλωνίτης και Σταυρίδης

 

Υπήρξαν δύο από τις μεγαλύτερες μορφές του κλασικού ελληνικού κινηματογράφου.

 

Οι Νίκος Σταυρίδης και Βασίλης Αυλωνίτης έχουν περάσει πλέον στη σφαίρα του μύθου αλλά η πρώτη φορά που συναντήθηκαν έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

 

Όπως αναφέρεται στο "Καρφί" το φτωχόπαιδο από την Σάμο Νίκος Σταυρίδης, κατέβηκε στην Αθήνα το 1928 κυνηγώντας το όνειρο για μια καλύτερη ζωή. Πιάνει αμέσως δουλειά σε μια αποθήκη υλικού πολέμου στον Πειραιά, στην οποία πήγαινε μάλιστα με τα πόδια από τη φτωχοσυνοικία της Αθήνας όπου διέμενε. Η θέση του ήταν να ταιριάζει τις αρβύλες κατά μέγεθος και το πενιχρό μεροκάματο έφτανε ίσα ίσα για ένα ξεροκόμματο. Όλα όμως θα άλλαζαν όταν θα έβρισκε το κουράγιο να περάσει την πόρτα θεάτρου για να δοκιμαστεί όχι στην υποκριτική αλλά στο τραγούδι! Έμπνευση του ο Βασίλης Αυλωνίτης, τον οποίο είδε ένα βράδυ του 1928 σε μια παράσταση.

 

Ο Σταυρίδης δεν είχε κωμική φάτσα, όπως σημείωναν με νόημα οι σκηνοθέτες και οι και οι παραγωγοί, είχε όμως φωνή τενόρου και μεγάλο ταλέντο στο τραγούδι. Κι έτσι μια μέρα που περνούσε έξω από το θέατρο που είχε δει τον Αυλωνίτη και άκουσε τον θίασο να κάνει πρόβα, όρμησε μέσα και ζήτησε με θάρρος και θράσος από τον μαέστρο να τον δοκιμάσει στο τραγούδι! Το ξέρεις αυτό το τραγούδι; ρώτησε ο μαέστρος. -Το ξέρω.

 

-Σε τι τόνο το τραγουδάς; -Πιάσε όποιο τόνο θέλεις. Εν τω μεταξύ, ο Αυλωνίτης κι ένας άλλος πρωταγωνιστής της εποχής, ο Μακριδάκης, ήρθαν κοντά του να του κάνουν πλάκα γιατί νόμισαν πως ήταν «ψώνιο». Μόλις όμως άρχισε να τραγουδάει «με φωνή τενοράλε» τους κόπηκε κάθε διάθεση για πλάκα. Από την επόμενη, ο Σταυρίδης άρχισε να συμμετέχει στις παραστάσεις. Στον πρώτο του ρόλο έκανε τον λούστρο που έβαφε τα παπούτσια του Αυλωνίτη. Μόλις τελείωνε το βάψιμο, έβγαζε απ' το κασελάκι του ένα χαρτόσημο των 30 λεπτών κι αφού το σάλιωνε, το κολλούσε στο παπούτσι του Αυλωνίτη. «Μία το βάψιμο, τριάντα το χαρτόσημο, μία και τριάντα», έλεγε σατιρίζοντας την τότε κυβέρνηση που έβαζε σε όλα φόρους μέσω χαρτόσημων.

 

Πηγή: gossip-tv.gr

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

 

Έτσι είναι σήμερα ο χώρος όπου ο Γκιωνάκης ως "χαζούλης" Μπρίλης έδωσε ρεσιτάλ στα «Κίτρινα Γάντια»!

 

Η γλυκιά ηθοποιός που "έφυγε" νωρίς από σπάνια ασθένεια!

 

1929: Το πλάνο της πρώτης κινηματογραφικής εμφάνισης του Βασίλη Αυλωνίτη!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.