Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
fifa

Σοκάρουν τα στοίχεια για τις δωροδοκίες στη FIFA

Στοιχεία σοκ ήρθαν στη επιφάνεια για προσπάθεια εξαγοράς ψήφων προκειμένου να ανατεθεί στο Κατάρ το Μουντιάλ του 2022. Μέχρι και δωροδοκία 2 εκατ. δολάρια σε 10χρονη κόρη μέλους της FIFA για το Μουντιάλ του Κατάρ αποκαλύφθηκε!

 

Ανάμεσα στα άλλα, η γερμανική εφημερίδα «Bild» αναφέρει πως 2 εκατ. δολάρια εμφανίστηκαν από ανώνυμη πηγή στο λογαριασμό καταθέσεων της δεκάχρονης κόρης ενός μέλους της FIFA που είχε δικαίωμα ψήφου!

 

Αναφέρεται, επίσης, πως τρία μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της FIFA, που επίσης ψήφιζαν στη διαδικασία, πήγαν σε πάρτι στο Ρίο ντε Τζανέιρο με ιδιωτικό τζετ που ανήκε στην ομοσπονδία του Κατάρ.

 

Ο Μάικλ Γκαρσία είχε παραιτηθεί από το ερευνητικό σώμα της FIFA το Δεκέμβριο του 2014 διαμαρτυρόμενος για ελλιπή και λανθασμένη περίληψη των στοιχείων της έρευνάς του από την παγκόσμια ομοσπονδία. Ουσιαστικά άφηνε αιχμές για απόπειρα συγκάλυψης από στελέχη της FIFA, προκειμένου τα δικά του ευρήματα να μην οδηγήσουν κάποιους ενώπιον της δικαιοσύνης.

 

Ο δημοσιογράφος της Bild που φέρνει στην επιφάνεια την έκθεση, αναφέρει πως «… εξαιτίας αυτής της έκθεσης έχουν οδηγηθεί σε συλλήψεις ή σε καθαιρέσεις πολλά στελέχη της FIFA».

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.