Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
blazer

Το... βαθύ λαρύγγι της FIFA, έφυγε στα 72 του...

Ο άνθρωπος που ξεσκέπασε με τις αποκαλύψεις του, τα σκάνδαλα σε FIFA και UEFA έφυγε από τη ζωή στα 72 του.

 

Ο πρώην γενικός γραμματέας της ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής (CONCACAF), Τσακ Μπλέιζερ, διετέλεσε πληροφοριοδότης των αρχών, ξεσκεπάζοντας το βρώμικο κύκλωμα που οδήγησε σε "ξήλωμα" δεκάδων αξιωματούχων της FIFA.

 

Ο Μπλέιζερ διετέλεσε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας μεταξύ 1996 και 2003. Το 2011 κατηγόρησε τον προϊστάμενός του και πρόεδρο της CONCACAF, Τζακ Γουόρνερ, και ένα ακόμα μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της FIFA, τον Μοχάμεντ μπιν Χαμάμ, ότι δωροδοκήθηκαν για τις ψήφους τους στην εκλογή προέδρου της ομοσπονδίας.

 

Ο Μπιν Χαμάμ, τότε πρόεδρος της ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας της Ασίας (AFC), ήταν ο μοναδικός αντίπαλος του Ζεπ Μπλάτερ για τη θέση, ωστόσο αποβλήθηκε από τη διαδικασία, μαζί με τον Γουόρνερ.

 

Το 2013, όμως, ο Μπλέιζερ κατηγορήθηκε για εμπλοκή σε τεράστια υπόθεση διαφθοράς, με το πόρισμα της Επιτροπής Δεοντολογίας της CONCACAF να αναφέρει ότι "κακοδιαχειρίστηκε πόρους της CONCACAF για να χρηματοδοτήσει την προσωπική ζωή του".

 

Το 2013 παραδέχθηκε την ενοχή του, πλήρωσε πρόστιμα εκατομμυρίων, τιμωρήθηκε με απαγόρευση δια βίου ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, αλλά δεν φυλακίστηκε, λόγω της συνεργασίας του με το FBI.

 

Η κατάθεσή του ήταν αυτή που οδήγησε στη σύλληψη δεκάδων αξιωματούχων της FIFA σε ξενοδοχείο της Ζυρίχης το καλοκαίρι του 2015 και οδήγησε σε αποπομπή του Μπλάτερ και του προέδρου της UEFA, Μισέλ Πλατινί.

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.