Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
sega campaign

"Όσο πιο πολύ το παίζεις, τόσο πιο σκληρό γίνεται... "

Πολλά βιντεοπαιχνίδια κατά το παρελθόν φτιάχτηκαν από τους δημιουργούς τους για να προκαλέσουν τις συντηρητικές κοινωνίες, να δημιουργήσουν νέα στάνταρ και να αυξήσουν τη μερίδα του κοινού που ασχολείται με την οικιακή ηλεκτρονική ψυχαγωγία. Με αυτό τον τρόπο,ενώ τα χρόνια της δεκαετίας του 80 οι κυρίως ηλικίες που έπαιζαν βιντεοπαιχνίδια ήταν οι παιδικές και οι προεφηβικές, αργότερα φτάσαμε στο σημείο οι κονσόλες να ασκούν την επιρροή τους στους εφήβους, ώσπου σήμερα άνετα να απευθύνονται στον μέσο 30-35 άρη με τον περιορισμένο ελεύθερο χρόνο.

 

Οι διαφημίσεις που συνόδευαν κάποια από αυτά , ιδίως στις δυτικές κοινωνίες, ήταν αρκετά πρωτότυπες και απελευθερώμενες από κλισέ , φτάνοντας στο σημείο να θεωρούνται έως και προσβλητικές, ιδίως από κάποιους συντηρητικούς κύκλους. Ας δούμε όμως κάποιες από αυτές :

 

Έρχεται το λευκό Psp

 

psp aspro

 

Mε αυτή τη χαρακτηριστική διαφήμιση η Sony προσπαθούσε να προωθήσει το άσπρο μοντέλο της φορητής της κονσόλας PSP.  Πολλοί θεώρησαν ότι αντί να προωθείται η καλαισθησία της άσπρης συσκευής, πιο πολύ διαφημιζόταν η ανωτερότητα της λευκής φυλής. Υπήρξε έντονη αντίδραση από αντιρατσιστικές οργανώσεις, οι οποίες άσκησαν πιέσεις στη Sony με αποτέλεσμα  να την αναγκάσουν τελικά να αποσύρει τη διαφήμιση.

 

Sega : "Όσο πιο πολύ το παίζεις, τόσο πιο σκληρό γίνεται... "

 

segaadvertole

 

Oι διαφημιστές της Sega ήταν γνωστοί για τα ευρηματικά τους συνθήματα στην προώθηση των ηλεκτρονικών προϊόντων του Ιαπωνικού κολοσσού. Η συγκεκριμένη διαφήμιση προσπάθησε να ταράξει τα ήρεμα νερά της οικιακής ψυχαγωγίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, κάτι που τελικά το κατάφερε . Το Sega Mega Drive, η τότε νέα 16 μπιτη κονσόλα της Sega έγινε best seller στη Βρετανική αγορά και οι πωλήσεις του εκτοξεύτηκαν με τη βοήθεια σλόγκαν και διαφημίσεων όπως η παραπάνω. Οι θεωρήσαντες ότι η διαφημιστική καμπάνια της Sega προωθεί τον αυνανισμό, δεν διαψεύστηκαν όταν κυκλοφόρησε μετά από λίγο χρονικό διάστημα μια νέα διαφήμιση, αυτή τη φορά για το φορητό Sega Game Gear.

 

"Κάτι για να κάνεις με τα χέρια, το οποίο δεν θα σε τυφλώσει κιόλας"

 

game gearoleee

 

Η συγκεκριμένη διαφήμιση του Sega Game Gear ακολουθούσε το ίδιο μοτίβο με τη διαφήμιση του Sega Mega Drive  , αυτή τη φορά με πιο ξεκάθαρο μήνυμα που απευθυνόταν στο πολυπληθές αυνανιζόμενο εφηβικό κοινό. Ποιος χρειάζεται μια γυναικεία ερωτική φαντασίωση όταν έχεις στα χέρια την έγχρωμη 8μπιτη φορητή κονσόλα, η οποία μπορεί να εκπληρώσει τις πιο άγριες επιθυμίες σου; 

 

"Άγγιξε και τις δύο πλευρές. Δύο φορές οι αισθήσεις..."

 

playstation vita

 

H Sony διαφήμισε το PSVITA στη Γαλλία με την ευρηματική φωτογραφία μιας γυναίκας ή οποία διαθέτει στήθη και στη πλάτη της. Με αυτό τον τρόπο ήθελε να αναδείξει στο γαλλικό κοινό το πρωτοποριακό πάνελ αφής στο πίσω μέρος της φορητής παιχνιδοσυσκευής της. Η συγκεκριμένη διαφήμιση ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη στην Γαλλική αγορά, ενώ έγινε viral μέσω twitter σε όλο τον κόσμο . Πολλούς τους ξένισε η συγκεκριμένη οπτική απεικόνιση μιας γυναίκας, όχι όμως και τους Γάλλους που φημίζονται για τις ιδιαίτερες ερωτικές τους φαντασιώσεις.

 

"Η ζωή είναι μικρή, παίξε περισσότερο!"

 

Κατά πολλούς αυτό το τηλεοπτικό σποτ της Microsoft που εισήγαγε στο κοινό τη πρώτη της κονσόλα Xbox ήταν ένα αριστούργημα. Όχι όμως για μερικές φεμινιστικές και  οργανώσεις ανθρώπινων δικαιώματων οι οποίες αντέδρασαν με καταιγισμό παραπόνων στους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Το αποτέλεσμα όλων αυτών των αντιδράσεων ήταν η απαγόρευση της προβολής της διαφήμισης και ο εξοστρακισμός της από τις τηλεοπτικές συχνότητες. Το σποτ έδειχνε ένα νεογέννητο να εκσφεντονίζεται από τον μητρικό κόλπο και αφού διανύει μια τεράστια απόσταση στον αέρα μεγαλώνοντας παράλληλα ηλικιακά, προσγειώνεται ως ηλικιωμένος στον τάφο του. Η ζωή είναι μικρή για να μην παίζεις βιντεοπαιχνίδια στο Χbox. Συμφωνούμε...

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

 

Πικάντικα βιντεοπαιχνίδια από τη νιότη μας

 

Τα 20 καλύτερα Retro Games

 

Ρετρό Ιστορίες: ΑΤΥΧΗΜΑ! Έκαψα το Super Nes ενός γνωστού! Και τώρα τι κάνουμε;

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.