Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
krisin

Ραντεβού σε Ζυρίχη και Αθήνα με τους πιστωτές της η ΠΑΕ Παναθηναϊκός

 

Τετ α τετ με τους πιστωτές της θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, προκειμένου να συζητηθούν οι οφειλές που έχουν οι «πράσινοι» απέναντι τους και να ζητηθεί η συμβολή τους ώστε να πάρει μία… οικονομική ανάσα το «τριφύλλι».

                           

Το πρώτο ραντεβού μεταξύ των δύο πλευρών έχει προγραμματιστεί για τις 13 Δεκεμβρίου στη Ζυρίχη ενώ δύο ημέρες αργότερα θα τα πουν ξανά στην Αθήνα.

 

Η επιστολή, που υπογράφεται από τον Βασίλη Κωνσταντίνου, αναφέρει χαρακτηριστικά:

 

«Έχοντας πλέον τη βεβαιότητα ότι χωρίς συμπόρευση, το μέλλον της ΠΑΕ προμηνύεται ιδιαίτερα δύσκολο, θα θέλαμε αφενός να σας ενημερώσουμε για το πώς εκτιμούμε ότι θα ήταν δυνατόν να ξεπεράσουμε αυτόν τον κίνδυνο, αφετέρου να ακούσουμε τυχόν σκέψεις και ιδέες σας επ’ αυτού. Υπογραμμίζουμε τέλος, ότι η συμβολή σας είναι πιο αναγκαία από ποτέ ούτως ώστε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός να καταφέρει να αντεπεξέλθει στη σημερινή εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει».

 

Η κατάσταση στους «πράσινους» είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη, με τον μήνα ορόσημο για την ομάδα να είναι από ότι φαίνεται ο Ιανουάριος που έρχεται. Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να επιβιώσει μέχρι τότε, όχι για να βγει η χρονιά ή να βρεθεί κάποια άλλη λύση, αλλά για να… προλάβει να πουλήσει όσο περισσότερους παίκτες μπορεί και αυτά τα χρήματα να πάνε για να μειωθούν τα χρέη.

 

Ο Παναθηναϊκός θα κατεβαίνει στη συνέχεια στα παιχνίδια του πρωταθλήματος με όσους ποδοσφαιριστές θα έχουν απομείνει στο ήδη «φτωχό» ρόστερ, αλλά και έχοντας ανεβάσει από τους Νέους τους πιτσιρικάδες οι οποίοι 14 στον αριθμό υπέγραψαν πρόσφατα επαγγελματικά συμβόλαια. Εάν δηλαδή η ομάδα δεν έχει μέχρι τότε «σκάσει» λόγω της οικονομικής θηλιάς, θα ξεκινήσει ο πραγματικός αγώνας… επιβίωσης, ώστε ο σύλλογος να μην πέσει μαθηματικά.

 

Μπορεί αυτή η παράμετρος σε αρκετούς αυτή τη στιγμή να ξενίζει, όμως οι 15 βαθμοί που έχει το «τριφύλλι» στις 13 αγωνιστικές, μοιάζουν μάλλον λίγοι εν’ όψει και της πιο δύσκολης συνέχειας που έπεται… .

 

Όσο για τον επενδυτή που θα έρθει την τελευταία στιγμή και θα βγάλει την ομάδα από το αδιέξοδο, αυτή τη στιγμή περισσότερο μοιάζει με παραμύθι και ευχή, παρά με ένα πιθανό σενάριο. Στον Παναθηναϊκό δυστυχώς τώρα κυριαρχεί η οργή, ο εμφύλιος και η εικόνα διάλυσης. Από τη σύμπνοια των φιλάθλων στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και το σύνθημα που δονούσε τη Λεωφόρο «Εμείς θα σε κρατήσουμε Παναθηναϊκέ…», η εξέδρα πέρασε δυστυχώς στην άλλη όχθη.

 

Μπορεί άραγε τώρα να επικρατήσει η ψυχραιμία, η ενότητα και η λογική στην ομάδα ή ο Παναθηναϊκός θα βουλιάξει ακόμη περισσότερο στη δίνη των προβλημάτων και της εσωστρέφειας; Ο χρόνος θα δείξει… .

 

ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.