Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ocarinaaatv

Tι έφτιαξε ο άνθρωπος! Retro gaming τηλεόραση για εκλεκτά γούστα...

Πλέον με την υπάρχουσα τεχνολογία που κυκλοφορεί στο εμπόριο και με αρκετό μεράκι, μπορείς να κάνεις θαύματα χωρίς να έχεις κάποιες σημαντικές τεχνολογικές γνώσεις. Τίποτα πλέον, δεν χρειάζεται να πάει χαμένο.

 

Φαίνεται ο Σουηδός Φιν Άντερσεν ,  κάτι τέτοιο θα είχε στο μυαλό του όταν ανακάλυπτε σε έναν κάδο σκουπιδιών μια παλιά συσκευή φορητής τηλεόρασης, 35-40 ετών.  Αφού την καθάρισε και αφαίρεσε από το εσωτερικό της τα περισσότερα παλιά λειτουργικά μέρη, τοποθέτησε τον ολοκληρωμένο μικροϋπολογιστή Raspberry pi 3. Στη συνέχεια αγόρασε από το ebay μια 12 αρα hd οθόνη με υποδοχή hdmi και τα προσάρμοσε όλα στο άδειο κουτί της τηλεόρασης.

 

μαστοριλικι τιβι

 

Με αυτό τον τρόπο έκτισε μια καινούρια αυτόνομη τηλεόραση, η οποία επίσης λειτουργεί σαν μια πολυκονσόλα εξομοιώνοντας όλα τα παλιά παιχνίδια τέλεια (8 bit, 16 bit, mame , playstation one, nintendo 64) . Φυσικά κάποιος εφόσον το επιθυμεί μπορεί να παρακολουθήσει τα τηλεοπτικά  κανάλια κανονικά μιας και περιλαμβάνεται ένας ψηφιακός δέκτης .

 

συγκριση τιβις

 

Δίπλα στις σύγχρονες τηλεοράσεις μπορεί τεχνολογικά να μην αντέχει κάποια σύγκριση, αλλά η γοητεία που ασκεί ιδίως στους παλιότερους, άνω των 30-35 είναι ακαταμάχητη.

 

ολοκληρωμένο_εσωτερικό_τιβι

 

Το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό και μπορείτε να το απολαύσετε καλύτερα στο βίντεο που ακολουθεί.

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.