Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
koup

ΟΦΙ: Η πρόκληση του Κυπέλλου Ελλάδας και το δίκαιο αίτημα στην ΕΠΟ

 

 

Νέα δεδομένα έχουμε στο Κύπελλο Ελλάδας της αγωνιστικής περιόδου (2018-19), μετά την απόφαση της ΕΠΟ να συμπεριλάβει για πρώτη φορά στον θεσμό και τους κυπελλούχους όλων των ΕΠΣ της χώρας.

 

Στη διοργάνωση θα μετάσχουν συνολικά 85 ομάδες (SuperLeague, FootballLeague, κυπελλούχοι ΕΠΣ) και φυσικά μεταξύ αυτών θα είναι και ο ΟΦΙ που φέτος κατέκτησε το τρόπαιο στο Λασίθι αλλά και την «κούπα» στο Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας. Οι «ασπρόμαυροι» δεν το κρύβουν πως αυτή η εξέλιξη είναι μία πρόκληση γι’ αυτούς, έχοντας όμως ήδη θέσει προς τη διοργανώτρια ΕΠΟ ένα αίτημα το οποίο θεωρούν δίκαιο.

 

Ποιο είναι αυτό; Να ξεκινήσει η ομάδα τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο Κύπελλο Ελλάδας όχι από την πρώτη φάση, αλλά από την 3η . Στον ΟΦΙ φυσικά και δεν θέλουν… χάρες από την ΕΠΟ, απλά θεωρούν ότι ως κάτοχοι του Κυπέλλου Ερασιτεχνών της σεζόν (2017-18) θα μπορούσαν να… πριμοδοτηθούν με μία τέτοια απόφαση. Άλλωστε όπως λένε, θα ήταν τουλάχιστον άδικο έχοντας κατακτήσει την κορυφή στο Κύπελλο Ερασιτεχνών, να ξεκινήσουν πάλι έχοντας να αντιμετωπίσουν ομάδες από τις υπόλοιπες ΕΠΣ της χώρας.

 

Το αίτημα αυτό μάλιστα οι «ασπρόμαυρι» το έχουν καταθέσει επισήμως εδώ και περίπου μία εβδομάδα στον πρόεδρο της επιτροπής διοργανώσεων της ΕΠΟ, Σταύρο Ψαρόπουλο, με τους ανθρώπους της Ιεράπετρας να βρίσκονται εν αναμονή της απάντησης. Για το θέμα αυτό μίλησε σήμερα (12/7) στην εφημερίδα του Λασιθίου «ΑΝΑΤΟΛΗ» ο πρόεδρος του ΟΦΙ, Θανάσης Χηνόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε:

«Η νέα δομή του Κυπέλλου Ελλάδας, με τη συμμετοχή για πρώτη φορά και των κυπελλούχων όλων των ΕΠΣ της χώρας, είναι μία ενδιαφέρουσα εξέλιξη. Για τον ΟΦΙ σίγουρα αυτό είναι μία πρόκληση. Έχω όμως να απευθύνω ένα ερώτημα. Εμείς ως κάτοχοι του τροπαίου στο Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας θα ξεκινήσουμε και πάλι από την αρχή; Δεν θα έπρεπε η ΕΠΟ να ανταμείψει με κάποιον τρόπο αυτή την ομάδα που φέτος έφτασε στην κορυφή της Ελλάδας; Δεν ζητάμε χάρες, απλά θεωρούμε ότι θα ήταν λογικό ο ΟΦΙ να ξεκινήσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις από την 3η φάση.

Την πρόταση μας αυτή την έχουμε καταθέσει εγγράφως εδώ και μία εβδομάδα στην ΕΠΟ, όμως δυστυχώς ακόμη δεν Έχουμε καμία απολύτως ενημέρωση. Περιμένουμε… . Ελπίζουμε τουλάχιστον, όποια και αν είναι η απάντηση να είναι αιτιολογημένη. Εάν είναι αρνητική, να μας πουν γιατί δεν θεωρούν δίκαιο το αίτημα μας αυτό. Θέλουμε να πιστεύουμε πως η ΕΠΟ δεν θα μας αγνοήσει. Ο ΟΦΙ ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η απάντηση θα δηλώσει πάντως κανονικά συμμετοχή στον θεσμό».

 

Οι ομάδες να τονίσουμε θα πρέπει να έχουν δηλώσει συμμετοχή μέχρι τις 31 Ιουλίου 2018 και για να γίνει δεκτή η αίτησή τους θα πρέπει να μην έχουν οφειλές προς την ΕΠΟ. Το κόστος συμμετοχής είναι 3.000 € (για τη Football League), 5.000 (για τη Super League) και 500 ευρώ (για τις ερασιτεχνικές ομάδες).

 

Αναλυτικά οι φάσεις του Κυπέλλου Ελλάδας (2018-19) έχουν ως εξής:

(1η φάση)

Θα λάβουν μέρος οι (53) Κυπελλούχες Ομάδες των ΕΠΣ. Μία ομάδα μετά από κλήρωση θα περάσει άνευ αγώνα στην επόμενη Φάση και οι υπόλοιπες (52) αφού χωριστούν σε (4) ζώνες με γεωγραφικά κριτήρια θα δημιουργήσουν (26) ζευγάρια, από τα οποία μετά από μονούς αγώνες θα προκύψουν (26) Ομάδες.

 

(2η φάση)

Θα συμμετέχουν οι (27) Ομάδες που προκρίθηκαν από την 1η Φάση. Με κλήρωση θα περνάνε (5) Ομάδες άνευ αγώνα στην επόμενη Φάση και οι υπόλοιπες (22) αφού χωριστούν σε (2) ζώνες με γεωγραφικά κριτήρια (ΒΟΡΡΑΣ-ΝΟΤΟΣ) θα δημιουργήσουν (11) ζευγάρια, από τα οποία μετά από μονούς αγώνες θα προκύψουν (11) Ομάδες, οι οποίες μαζί με τις (5) που θα περάσουν άνευ αγώνα θα προκριθούν στην 3η Φάση.

 

(3η φάση)

Θα συμμετέχουν οι (16) Ομάδες που προκρίθηκαν από την 2η Φάση και μαζί με τις (16) Ομάδες της Football League θα δημιουργήσουν (16) ζευγάρια, από τα οποία μετά από μονούς αγώνες θα προκύψουν (16) Ομάδες, οι οποίες θα προκριθούν στην Φάση των «32».

 

(4η φάση)

Θα λάβουν μέρος συνολικά (32) ομάδες, οι (16) όπως θα προκύψουν από την 3η Φάση, και οι (16) της Super League. Οι (32) ομάδες θα συγκροτήσουν (8) Ομίλους των (4) ομάδων. Οι όμιλοι θα απαρτίζονται από (2) ομάδες της Super League και (2) ομάδες από τις (16) οι οποίες θα προκριθούν από την 3η Φάση.

 

ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.