Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
agionikola

Μέσα στο 2018 η έκδοση του βιβλίου για τον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου

 

Έως το τέλος Σεπτεμβρίου, αναμένεται να παραδοθεί στις υπευθύνους της έκδοσης του νέου βιβλίου της πόλης του Αγίου Νικολάου, με σκοπό την έκδοση του μέχρι τα μέσα του 2018.

 

Στο ρεπορτάζ που φιλοξένησε η ιστοσελίδα της εφημερίδας του Λασιθίου «ΑΝΑΤΟΛΗ» αναφέρει χαρακτηριστικά:

 

Έως το τέλος Σεπτεμβρίου, αναμένεται να παραδοθεί στις υπευθύνους της έκδοσης του νέου βιβλίου της πόλης του Αγίου Νικολάου κυρίες Μαρία Σωρού και Βίλυ Αποστολάκου, το υλικό που επεξεργάστηκε η συντακτική ομάδα που ανέλαβε την συγγραφή, ενώ όπως έγινε γνωστό, στόχο της Δημοτικής Αρχής αποτελεί η έγκαιρη προετοιμασία και η έκδοσή του έως το μέσον της χρονιάς που ακολουθεί.

 

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Αγίου Νικολάου, παρουσία του Δημάρχου κ. Αντώνη Ζερβού καθώς και του συνόλου των μελών της συντακτικής επιτροπής, καθορίστηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο και την φωτογραφική τεκμηρίωση των κειμένων του βιβλίου του Αγίου Νικολάου, που αναμένεται να καλύψει όλη την εδαφική περιφέρεια του Δήμου (Καλλικρατικός Δήμος) προσφέροντας πλήθος στοιχείων για τα γεωγραφικά του διαμερίσματα.

 

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν οι κυρίες Μαρία Αρακαδάκη (καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), Βίλυ Αποστολάκου (αρχαιολόγος), Μαρία Σωρού (ιστορικός, φιλόλογος), Γεώργιος Μαμάκης (εκπαιδευτικός, σχολικός σύμβουλος), Γεώργιος Αναστασάκης καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας &Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ οι κυρίες Δάφνη Χρονάκη (αρχιτέκτων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου) και Γωγώ Μοσχόβη (αρχαιολόγος της Εφορείας Λασιθίου), απουσίαζαν στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχουν σε συσκέψεις για θέματα που σχετίζονται με την ένταξη της Σπιναλόγκας στον κατάλογο με τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην παραπάνω επιτροπή συμμετέχουν ακόμα η κ. Αντωνία Καφετζάκη ιστορικός φιλόλογος καθώς και ο κ. Νίκος Ανδριώτης ιστορικός φιλόλογος.

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.