Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
nero

Χωρίς μέδουσες μεγάλο μέρος του Κορινθιακού και ιδιαίτερα τα χωριά της Βόχας - Τι γίνεται στο Λουτράκι

 

Ο τουρισμός έχει πληγεί ανεπανόρθωτα φέτος στην παραλιακή Κορινθία από την εμφάνιση υπερπληθυσμού μεδουσών, αλλά η αλήθεια είναι πως το πρόβλημα δεν είναι τόσο μεγάλο όσο έχει παρουσιαστεί.

 

Βέβαια το Λουτράκι εξακολουθεί να έχει μεγάλο θέμα καθώς ανάλογα με τα θαλάσσια ρεύματα κάποιες μέρες οι μέδουσες κάνουν την εμφάνισή τους κατά κοπάδια και άλλες φορές είναι άφαντες.

 

Μάλιστα οι ντόπιοι επιχειρηματίες έχουν φθάσει σε απόγνωση καθώς βλέπουν τον τζίρο τους να έχει μειωθεί θεαματικά. Όπως χαρακτηριστικά ακούγεται το Λουτράκι μπορεί να κάνει ακόμα και 2-3 χρόνια να ξεπεράσει τη ζημιά. 

 

Αρκετοί μάλιστα ρίχνουν ευθύνες στο Λιμεναρχείο που δεν εμπόδισε την υπεραλίευση καθώς τη θεωρούν γενεσιουργό αιτία του κακού.

 

Τελείως διαφορετική εικόνα στα χωριά της Βόχας

 

Πεντακάθαρη από μέδουσες είναι η περιοχή των χωριών της Βόχας (από Λέχαιο μέχρι Κιάτο) όπου οι λιγοστοί σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια λουόμενοι απολαμβάνουν τα μπάνια τους χωρίς κανένα πρόβλημα.

 

Όμως το κακό έχει ήδη γίνει καθώς η μάζα του κόσμου νομίζει οτι θα συναντήσει μέδουσες και σε αυτήν την περιοχή του Κορινθιακού. Έτσι η τουριστική κίνηση έχει μειωθεί αισθητά και οι καταστηματάρχες υποφέρουν.

 

Ο Σπόρτσικας έκανε πάντως επιτόπιο ρεπορτάζ σε Βραχάτι, Κοκκώνι, Νεράντζα και δεν συνάντησε μέδουσα ούτε για δείγμα.

 

Δείτε και τις φωτογραφίες από τη θάλασσα του Βραχατίου:

 

ena

 

dyo

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.