Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Image
μαρξιστής

ΣΚΗΝΗ ΑΠΟ TAINIA ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ 1971: ΑΠΑΡΝΕΙΣΑΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΞ;

 

 

Το 1970 βρισκόμασταν περίπου στη μέση χρονικά του ψυχρού πολέμου. Καμία από τις δύο πλευρές,(ΗΠΑ εναντίον ΕΣΣΔ) δεν φαινόταν να αποκτά πλεονέκτημα ακόμα έναντι της αντίπαλης πλευράς. Ήταν εμφανής μια ισορροπία του τρόμου με τις πυρηνικές κεφαλές να αντιπαρατάσσονται εκατέρωθεν.

 

Φυσικά η αντιπαράθεση των δύο στρατοπέδων δεν συνέβαινε μόνο με πυρηνικά όπλα,παιχνίδια κατασκόπων και υποκίνηση ταραχών και εξεγέρσεων σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη. Υπήρξε και ένας αδιάκοπος προπαγανδιστικός "πόλεμος" με τελικό στόχο την ιδεολογική επικράτηση εναντίον του αντιπάλου στη ψυχοσύνθεση της κοινωνίας. Πολλές τέτοιες προπαγανδιστικές ταινίες κυκλοφόρησαν σε ΗΠΑ (αντικομμουνιστικές) και σε Σοβιετική Ένωση που στηλίτευαν τη παρακμή της Δύσης.

 

Το 1971 κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ η προπαγανδιστική ταινία If footmen tire you what will horses do?. Βασισμένη στις διδασκαλίες κάποιου ιερέα  προειδοποεί τους Αμερικανούς πολίτες να μην απομακρυνθούν από τους ηθικούς κανόνες και να στραφούν προς τη σωτηρία του Ιησού Χριστού. Σε αντίθετη περίπτωση οι κομμουνιστές θα κυριαρχήσουν στην αμερικανική κοινωνία και θα ετοιμάσουν το έδαφος για μια στρατιωτική εισβολή.

 

Έαν οι Σοβιετικοί κατακτήσουν τις ΗΠΑ θα συγκεντρώσουν όλους τους Χριστιανούς ,ακόμα και τα παιδιά που δεν απαρνιούνται τη πίστη τους και θα έχουμε καταστάσεις όπως στο βίντεο που ακολουθεί :

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH :

 

H MΕΓΑΛΗ ΑΠΟΦΡΑΞΗ : ΤΟ ΣΚΑΤΟΜΟΥΤΡΟ συνέβη  αλήθεια στη Κίνα