Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
theomhnia

Πόλη-φάντασμα η Μάνδρα, μετράει τις «πληγές» της

 

Τις «πληγές» της που δύσκολα θα κλείσουν συνεχίζει να μετράει η πόλη «φάντασμα» της Μάνδρας, μετά τη φονική πλημμύρα που έχει στοιχίσει τη ζωή μέχρι στιγμής σε 19 ανθρώπους, με τρείς ακόμη να αγνοούνται.

 

Στη δυτική Αττική κυριαρχεί η οδύνη, η οργή και η απόγνωσή, με ανθρώπινες ζωές και περιουσίες να θάβονται κάτω από τη λάσπη.

 

Δεκάδες σπίτια παραμένουν μέχρι και αυτή τη στιγμή χωρίς υδροδότηση και ηλεκτροδότηση ενώ 644 κτίρια χρήζουν αποζημίωσης, όπως προέκυψε από τις 770 αυτοψίες που έχουν γίνει ως τώρα.

 

Η δήμαρχος Μάνδρας, Ιωάννα Κριεκούκη, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ έκανε λόγο για 2.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν καταστραφεί.

 

Τα τεχνικά κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών έχουν κάνει έως τώρα 770 αυτοψίες σε Μάνδρα, Νέα Πέραμο και Δήμο Μεγαρέων. Διαπιστώθηκαν ζημιές σε 644 σπίτια και επιχειρήσεις, που χρήζουν αποζημίωσης.

 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία:

 

Στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας διενεργήθηκαν 544 αυτοψίες συνολικά. Τα 428 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης. Συγκεκριμένα: 319 κατοικίες, 62 επαγγελματικοί χώροι, 1 δημόσιο κτίριο και 46 αποθήκες – υπόγεια.

 

Στον Δήμο Μεγαρέων και στη Δ.Ε. Νέας Περάμου, διεξήχθησαν 226 συνολικά αυτοψίες. Τα 216 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν, έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης, εκ των οποίων 122 κατοικίες, 50 επαγγελματικοί χώροι, 2 δημόσια κτίρια και 42 αποθήκες – υπόγεια.

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.