Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
lebi

Κ. Λεμπιδάκης: «Ενιαίο το Λασίθι για εμάς, δεν αποκλείουμε κανέναν»

 

«Ο νομός Λασιθίου είναι ενιαίος και αδιαίρετος. Εμείς σαν ΕΠΣ Λασιθίου δεν αποκλείουμε κανέναν». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την τοποθέτηση του ο γενικός γραμματέας της ΕΠΣΛ, Κωστής Λεμπιδάκης, , απαντώντας μέσω της εφημερίδας του Λασιθίου «ΑΝΑΤΟΛΗΣ» στο… κατηγορώ του παλαίμαχου προπονητή, Γιώργου Ασκοξυλάκη, με αφορμή τη λειτουργία της σχολής (UEFAC) στο Κουτσουνάρι Ιεράπετρας.

 

Ο κ. Λεμπιδάκης ξεκαθάρισε πως ως έδρα της Ένωσης ορίζεται ολόκληρος ο νομός Λασιθίου και όχι μόνο η πόλη που βρίσκονται τα γραφεία της Ένωσης, δηλαδή ο Άγιος Νικόλαος. Όσο για τις κατηγορίες αναφορικά με τις προσφορές που πήρε από τα ξενοδοχεία η ΕΠΣΛ, ο κ. Λεμπιδάκης υπογράμμισε πως ο καθένας έχει το δικαίωμα να περάσει από τα γραφεία και να τις δει εάν έχει αντιρρήσεις.

 

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Λεμπιδάκη έχει ως εξής:

 

-Ο κ. Ασκοξυλάκης σας κατηγορεί ότι παρατύπως η σχολή (UEFAC) ΘΑ λειτουργήσει στην Ιεράπετρα, αφού βάση προκήρυξης της ΕΠΟ θα έπρεπε να στεγαστεί στην πόλη που είναι τα γραφεία της ΕΠΣΛ.

«Αυτό είναι μεγάλο λάθος. Ως έδρα της ΕΠΣΛ ορίζεται ξεκάθαρα από την ΕΠΟ ολόκληρος ο νομός Λασιθίου. Δεν περιορίζεται στα στενά όρια της πόλης όπου βρίσκονται τα γραφεία της Ένωσης. Με τον τρόπο αυτόν ο νομοθέτης θέλει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να στεγαστεί η σχολή σε διπλανό ή άλλον νομό… . Απορώ γιατί ενώ η προκήρυξη της ΕΠΟ το αναφέρει με σαφήνεια, κάποιοι δεν θέλουν να το καταλάβουν. Για εμάς το Λασίθι είναι ενιαίο και αδιαίρετο. Δεν μπορούσαμε λοιπόν να αποκλείσουμε καμία πόλη από την περίπτωση να φιλοξενήσει τη σχολή προπονητών (UEFAC)). Δεν θα ήταν σωστό να περιοριστούμε μόνο στον Άγιο Νικόλαο. Πιστεύω ότι αυτό είναι αυτονόητο. Για τις προσφορές ορύσσαμε τον αναπληρωτή πρόεδρο (Ιεράπετρα) και τους δύο αντιπροέδρους Α’ (Σητεία) και Β’ (Μεραμπέλο) και προχωρήσαμε».

 

-Βέβαια και εδώ σας κατηγορούν ότι δεν υπήρξε για τις προσφορές αυτές δημόσια εκδήλωση ενδιαφέροντος… .

«Δεν κρύψαμε τίποτα και ούτε έχουμε να κρύψουμε κάτι τώρα. Ο αναπληρωτής πρόεδρος και οι δύο αντιπρόεδροι είχαν την ευθύνη να βρουν τις χαμηλότερες προσφορές από τα ξενοδοχεία και καταλήξαμε σε αυτή από το Κουτσουνάρι Ιεράπετρας. Όποιος έχει αντιρρήσεις για τη διαδικασία αυτή, μπορεί όποτε θέλει να έρθει από τα γραφεία της ΕΠΣ Λασιθίου και να δει όλα τα ποσά. Μόνο από την Σητεία δυστυχώς δεν είχαμε προσφορές. Συγκεκριμένα είχαμε τρείς προσφορές από ξενοδοχεία της Ιεράπετρας και τρείς από τον Άγιο Νικόλαο. Τις αποστείλαμε στη συνέχεια στην ΕΠΟ στην Αθήνα και εκείνοι ενέκριναν τη χαμηλότερη προσφορά που ήταν από το ξενοδοχείο στο Κουτσουνάρι Ιεράπετρας. Τονίζω και πάλι, δεν κάναμε κάτι εν κρυπτό».

 

-Στο ερώτημα αν θα έπρεπε για λόγους διευκόλυνσης όσων παρακολουθήσουν τα μαθήματα, η σχολή να ήταν κοντά στα γραφεία της ΕΠΣΛ τι απαντάτε;

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Όσοι παρακολουθήσουν τη σχολή θα έχουν ήδη καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, οπότε δεν θα υπάρχει ζήτημα να έχουν ξεχάσει κάτι και να πρέπει να το πάρουν από την Ένωση. Όσο για τα ζητήματα που θέτουν ορισμένοι περί μεγάλης απόστασης της σχολής από τα γήπεδα ποδοσφαίρου, θέλω να τονίσω το εξής… . Εάν π.χ. η σχολή λειτουργούσε τελικά στον Άγιο Νικόλαο και το γήπεδο της πόλης δεν ήταν σε θέσει να φιλοξενήσει τα μαθήματα, δεν θα πήγαιναν οι υποψήφιοι προπονητές σε γειτονικά γήπεδα; Η απόσταση από το Κουτσουνάρι στο «Π. Βουζουνεράκης» είναι ουσιαστικά η ίδια με το να πήγαιναν οι υποψήφιοι προπονητές από τον Άγιο Νικόλαο στη Νεάπολη».

 

-Θα υπάρξει πρόβλημα με τις μετακινήσεις όσων θέλουν να μεταβούν από τον Άγιο Νικόλαο στην Ιεράπετρα;

«Εάν κάποιοι έχουν θέμα με αυτό, το ίδιο πρόβλημα θα αντιμετώπιζαν και όσοι θα ήθελαν να έρθουν από τη Σητεία ή την Ιεράπετρα εάν τελικά είχε επιλεγεί ο Άγιος Νικόλαος. Θα σας πω μόνο κάποια νούμερα. Έχουμε συμμετοχές (17) από την Ιεράπετρα, (14) από Σητεία και (16) από Άγιο Νικόλαο. Οι υπόλοιποι 20 είναι εκτός νομού Λασιθίου (Κω, Σάμο, Ρέθυμνο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη). Είναι πραγματικά κρίμα την ώρα που για πρώτη φορά θα λειτουργήσει σχολή (UEFAC) στο νομό μας, εμείς εδώ να προσπαθούμε να βρούμε… θολά σημεία και παρατυπίες».

 

-Τελικά το ποδόσφαιρο στο Λασίθι και ειδικότερα στο Μεραμπέλο έχει συρρικνωθεί όπως θεωρεί ο κ. Ασκοξυλάκης;

« Ο κ. Ασκοξυλάκης μπορεί να έχει όποια γνώμη θέλει, μιλάει για… πολυτραυματισμένο ποδόσφαιρο, όμως εγώ προσωπικά δεν συμφωνώ με τη θέση αυτή. Το Λασιθιώτικο ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια προσπαθεί και κάνει βήματα προόδου. Βλέπουμε τις επιτυχίες του ΟΦΙ στη Γ’ Εθνική, τώρα ακολουθεί και η ομάδα της ΑΕ Νεάπολης. Ειδικότερα για το Μεραμπέλο, πιστεύω ότι δεν υπάρχει κάποια συρρίκνωση. Οι ομάδες προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις και αγωνίζονται για ένα καλύτερο «αύριο». Τι πρέπει να κάνουμε εμείς σαν ΕΠΣ Λασιθίου; Να ανεβάσουμε στην Α’ κατηγορία ομάδες από το Μεραμπέλο, ώστε να πούμε ότι υπάρχει άνθιση; Δεν γίνονται αυτά.

Προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε και τις αθλητικές εγκαταστάσεις (Παλαίκαστρο, Βραχάσι, Κρούστα) και συνεχίζουμε… . Οι εποχές είναι δύσκολες, οικονομικοί πόροι δεν υπάρχουν, όμως δεν τα παρατάμε. Η σχολή (UEFAC) είναι και αυτή ένα παράδειγμα πως το Λασίθι είναι εδώ. Ας μην πυροβολούμε λοιπόν μόνοι μας τα πόδια μας. Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε ακόμη περισσότερα…».

 

ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.