Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
golden axe hip hop

Oι καλύτεροι ήχοι παλιών videogames που έγιναν hip hop επιτυχίες!

Aπό τα τέλη της δεκαετίας του ΄80 η μουσική του hip hop διατηρεί μια πολύ καλή σχέση, η οποία χρόνο με το χρόνο εξελίχθηκε σε πάθος, με τη βιομηχανία των videogames. Eιδικότερα τη τελευταία δεκαετία, ένας σημαντικός αριθμός videogames περιλαμβάνει στο soundtrack του, hip hop άσματα που απογειώνουν τη συνηθισμένη δράση που εξελίσσεται στις οθόνες μας. Από τα Τony Hawk skating στα open world Grand Theft Auto, πλέον έχουμε συνηθίσει να ακούμε εξαιρετικούς hip hop στίχους. 

 

Στο παρόν άρθρο όμως θα εξετάσουμε την αντίστροφη περίπτωση, αυτή που οι καλλιτέχνες του hip hop δανείστηκαν δημοφιλείς μελωδίες ή ηχητικά εφέ από διάφορα παλιότερα videogames για να συνθέσουν κάποια πολύ καλά μπιτς και μερικά τραγούδια που σημείωσαν αξιοσημείωτη επιτυχία. Ας πάμε όμως να δούμε μερικά από τα πιο γνωστά που έρχονται στο μυαλό μας :

 

 Jay Z ft. DMX, “Money, Cash, Hoes”

 

 

O Jay z χρησιμοποίησε τον ήχο από τους κλέφτες-νάνους , οι οποίοι προσπαθούσαν να σου κλέψουν τα εφόδια κατά τη διάρκεια του ύπνου στη φωτιά. Στο τέλος βέβαια, τους τα έπαιρνες εσύ, όλα αυτά στο περίφημο βαρβαρικής θεματολογίας , hack em up της Sega Golden Axe . Το μπιτ αυτό μας ξύπνησε ευχάριστες gaming αναμνήσεις.

 

nanoigoldenaxe

 

 Cocoa Brovas, “Super Brooklyn”

 

 

Yπάρχει άνθρωπος που δεν γνωρίζει τη μουσική του Super Mario Bros της Νintendo; Τη μουσική του mario εκμεταλλεύτηκαν για να ραπάρουν οι Cocoa Brovas (Smif-N-Wessun) σε μια ανεπίσημη underground εκδοχή...

 

supermariooleee

 

Eminem, J. Black & Masta Ace, “Hellbound”

 

 

Ο Εminem σε συνεργασία με τους Masta Ace και J. Black δανείζεται την επική μουσική του Soul Calibur για να ραπάρουν όλοι μαζί με ένα εκπληκτικό λυρικό στυλ. Το Soul Calibur είχε κυκλοφορήσει για το Sega Dreamcast το 2000 και θεωρούνταν το καλύτερο παιχνίδι της αρχής της χιλιετίας. Μιλάμε για μια μάχη γιγάντων με αρχαία όπλα σε ένα μυθικό τρισδιάστατο σκηνικό.

 

SOUL CALIBUR

 

Percee P ft. Diamond D, “2 Brothers From The Gutter”

 

 

Εμπνευσμένοι από τη δημοφιλής μουσική.του scrolling shoot em up Contra για το ΝES της Νintendo (1987),... Η μουσική της αρχικής οθόνης  του βιντεοπαιχνιδιού έγινε μέχρι και ringtone στα κινητά, γιατί να μην εξελιχθεί και σε ένα  "φευγάτο" καταιγισμό ριμών ;

 

contranes

 

Lil’ Flip, “Game Over”

 

 

Στο βίντεοκλιπ παρατηρούμε τον Lil flip να κάθεται  και  να παίζει videogames στο πρώτο xbox βαμμένο στα χρώματα του Παναθηναϊκού, αδιαφορώντας για το κοινό του που τον περιμένει στη σκηνή για να τον αποθεώσει. Με τα πολλά, οι συνεργάτες του θα καταφέρουν να τον πείσουν να ραπάρει υπό τα ηχητικά εφέ του αξεπέραστου Μs. Pacman.  Η Νamco, εταιρία δημιουργός του pacman, δεν είχε παραχωρήσει τα δικαιώματα των ήχων στη Sony Bmg , με αποτέλεσμα η υπόθεση να καταλήξει στις δικαστικές αίθουσες. Όπως και να έχει τα μπιτ του Pacman μας αρέσουν γιατί μας φέρνουν νοσταλγία.

 

pacmanole

 

Statik Selektah ft. Big Shug, “Punch Out”

 

 

O τίτλος όπως και η μουσική του κομματιού προέρχεται από το ομώνυμο 8μπιτο βιντεοπαιχνίδι Mike Tyson’s Punch-Out που είχε  κυκλοφορήσει το 1987 από τη Nintendo για τη κονσόλα της NES ΄. Ο τίτλος αυτός παρουσίαζε τη πυγμαχία με διασκεδαστικό και εθιστικό τρόπο σε μια πρωτότυπη οπτική πίσω από τον παίκτη. Κυρίως στις ΗΠΑ έκανε τρομακτική επιτυχία και σάρωσε στις πωλήσεις. Το χιπ χοπ κομμάτι είναι βασισμένο εξ ολοκλήρου στο videogame.

 

TAISONOLE

 

Young Jeezy ft. Akon, “Soul Survivor”

 

 

Eλάχιστοι ξέρουν ότι αυτό  το εκπληκτικό και σούπερ επιτυχημένο hip hop άσμα χρησιμοποιεί μουσική και ηχητικά εφέ (ξυλόφωνο!!!)  από το εξίσου επιτυχημένο βιντεοπαιχνίδι βολών  πρώτου προσώπου του Nintendo 64  GoldenEye 007 (1997).  Το αποτέλεσμα  δικαίωσε τους πάντες και η αναγνώριση του κομματιού ήταν παγκόσμια.

 

goldenyeie

 

Del The Funky Homosapien & Khaos Unique, “Protoculture”

 

 

Aφήνουμε για το τέλος ένα αγαπημένο μας χιπ χοπ με μουσική από το διδιάστατο ξυλίκι DarkStalkers για Sega Dreamcast και PlayStation. Οι στίχοι μιλούν εξ ολοκλήρου για τις αγαπημένες μας κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών του παρελθόντος. Οι ρίμες κρύβουν νοσταλγία για τα gaming χρόνια και τις αναμνήσεις από τα retro βιντεοπαιχνίδια που παίζαμε στη παιδική μας ηλικία. To κομμάτι μας αρέσει πολύ! Όπως μας άρεσε και η τότε παιχνιδάρα Darkstalkers με τα καρτουνίστικα γραφικά και τους χαρακτήρες βγαλμένους από ταινίες τρόμου.

 

darkstalkersolee

 

Χιπ χοπ και gaming παλιότερα όπως και σήμερα πάνε χέρι χέρι και συνυπάρχουν αρμονικά...

 

πηγή : www.highsnobiety.com

 

 

HARRY GAMER

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.