Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
pgis

Τα βήματα Γιαννακόπουλου για την ΠΑΕ και οι κυβερνητικές ζυμώσεις

 

Καθημερινά και νέα στοιχεία έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας αναφορικά με την κίνηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και των συμπαικτών του να πάρουν στα χέρια τους της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

 

Οι υποψήφιοι επενδυτές δεσμεύονται να αναλάβουν μεγάλο κομμάτι των οικονομικών υποχρεώσεων της «πράσινης» ΠΑΕ, πέρα από ένα ποσό που έχει δεσμευτεί ότι θα καλύψει ο Γιάννης Αλαφούζος, το οποίο και θα προκύψει μέσα από συμφωνία.

 

Παράλληλα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος καταβάλει προσπάθεια να πείσει τις εταιρείες που συμπορεύονται μαζί του, ώστε να μπουν άμεσα στην ΠΑΕ.

 

Ο λόγος της πίεσης του έχει να κάνει με τη τωρινή κατάσταση στον Παναθηναϊκό, καθώς έχει εξηγήσει στους συμπαίκτες του ότι όσο πιο γρήγορα προχωρήσουν τόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα στο μέλλον.

 

Οι υποψήφιοι επενδυτές περιμένουν και τις κινήσεις από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης για την υλοποίηση του «Athens Alive» και το προσεχές διάστημα αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

 

Θέση πάντως για την παραχώρηση του ΟΑΚΑ πήρε ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, μιλώντας στο «Sportime», τονίζοντας μεταξύ άλλων:

 

«Όπως έγινε στην περίπτωση του Καραϊσκάκη, το ίδιο ισχύει για μας και στην περίπτωση του ΟΑΚΑ. Κανείς δεν μπορεί να πουλήσει το ΟΑΚΑ, γιατί ανήκει στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Γνωρίζουμε για τις συζητήσεις που γίνονται. Η Κυβέρνηση διαχειρίζεται τις εγκαταστάσεις (Ολυμπιακά Ακίνητα), αλλά το Αθλητικό Κέντρο ανήκει στην ΕΟΕ κι έχει δημιουργηθεί με χρήματα του ελληνικού λαού. Γι' αυτό και στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΚΑ, υπάρχουν και εκπρόσωποι της ΕΟΕ».

 

Πέραν πάντως από την… επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό υπάρχει και το παρόν. Βασιλειάδης και Σούπερ Λίγκα αναμένεται να δώσουν… φιλί ζωής στο «τριφύλλι», που έχει μπροστά του το φάσμα του υποβιβασμού λόγω των πολλών οικονομικών προβλημάτων.

 

Ο Γιώργος Βασιλειάδης από κοινού με την διοργανώτρια αρχή θα ζητήσουν από την ΕΠΟ και τον Βαγγέλη Γραμμένο να ενσωματώσει στον κανονισμό τη «σωτήρια» διάταξη για τριετή περίοδο χάριτος, όπως προβλέπεται και από την UEFA για τους συλλόγους που επικαλούνται ειδικές συνθήκες.

 

ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.