Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
sony

1979: Η ιστορία του πρώτου Walkman που εμφανίστηκε ποτέ (video+photos)

 

Μια από τις συσκευές για τις οποίες μπορεί να πει κάποιος ότι έφεραν παγκόσμια επανάσταση είναι αναμφίβολα και το Walkman. 

 

τρια

 

Τον Ιούλιο του 1979 η Sony παρουσιάζει το Sony Walkman με χρώμα ασημένιο και μπλε. Προσφερόταν σε δερμάτινη θήκη και επέτρεπε σε δύο ανθρώπους να ακούσουν ταυτόχρονα μουσική με ένα ακουστικό το οποίο όμως ήταν εξτρά.

 

ενα

 

Ωστόσο ήταν κάπως ογκώδες κι έτσι ο μια μέρα ο συνιδρυτής της Sony Masura Ibuka κατά τη διάρκεια επαγγελματικού του ταξιδιού ζήτησε από τους υφισταμένους του να κατασκευάσουν ένα μοντέλο που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ακουστικά. Κι έτσι «γεννήθηκε» η υψηλής ποιότητας συσκευή αναπαραγωγής μουσικής που έφερε την επανάσταση καθώς για πρώτη φορά ο καθένας μπορούσε να ακούει εξαιρετικό ήχο από μια φορητή συσκευή.

 

 

τεεσσερα

 

To Walkman διατέθηκε για πρώτη φορά στην αγορά της Ιαπωνία και η παραγωγή του έμελλε να γίνει από την αρχή μια τεράστια επιτυχία. Χαρακτηριστικό είναι πως ενώ η εταιρία υπολόγιζε να πουλήσει μόνο 5000 μονάδες το μήνα τελικά διατέθηκαν 50.000 μονάδες το πρώτο δίμηνο!

 

πεντε

 

Η τεράστια επιτυχία που γνώρισε η θαυματουργή συσκευή της Sony πολύ γρήγορα βρήκε μιμητές και έτσι η δεκαετία του 80 μπορεί να χαρακτηριστεί ως η δεκαετία της κυριαρχίας του Walkman με τις Toshiba, Panasonic και Aiwa να μπαίνουν και αυτές στο… χορό!

 

dyo

 

ena

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.