Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
hospital

Χωρίς εφημερεύοντα ορθοπεδικό το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου Λασιθίου

 

Τι κι αν βρισκόμαστε στην «καρδιά του καλοκαιριού, με τους τουρίστες να έχουν κατακλύσει τα νησιά μας, στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου οι ελλείψεις στο νοσοκομείο είναι πολλές.

 

Στο ρεπορτάζ που φιλοξενεί η ιστοσελίδα της εφημερίδας του Λασιθίου «ΑΝΑΤΟΛΗ», αναφέρεται χαρακτηριστικά:

 

Έγγραφο σχετικά με τα κενά στο πρόγραμμα εφημεριών της ορθοπεδικής κλινικής απέστειλε στη διοίκηση του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου Κρήτης το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

 

Όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, η ορθοπεδική κλινική τις μισές ημέρες του μήνα νοσηλεύει ασθενείς χωρίς να εφημερεύει ορθοπεδικός ιατρός, ενώ μεγάλα προβλήματα δημιουργούνται στα ιατρεία επειγόντων του Νοσοκομείου, αφού λόγω της θερινής περιόδου, προσέρχονται πολλά ορθοπεδικά περιστατικά χωρίς να εφημερεύει ορθοπεδικός τις μισές ημέρες του μήνα, με αποτέλεσμα να έρχονται σε πολύ δύσκολη θέση οι ιατροί και οι νοσηλευτές των ιατρείων.

 

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ζητά από τη διοίκηση να φροντίσει να καλυφθούν τα κενά στο πρόγραμμα εφημεριών της ορθοπεδικής κλινικής του ΓΝΑΝ μέχρι να ολοκληρωθούν οι διορισμοί των δύο μόνιμων ιατρών, είτε με την πρόσληψη επικουρικού ιατρού, είτε με άλλο πρόσφορο τρόπο.

 

Η επιστολή του Συλλόγου Εργαζομένων

 

Δείτε την επιστολή αναλυτικά:

 

«Μετά από τις συνταξιοδοτήσεις των τελευταίων ετών, στην ορθοπεδική κλινική του ΓΝΑΝ αυτή τη στιγμή εργάζονται δύο ιατροί, ένας μόνιμος και ένας επικουρικός. Καθ΄ όσο γνωρίζουμε είναι σε εκκρεμότητα οι διαδικασίες διορισμού δύο μόνιμων ορθοπεδικών ιατρών, ο ένας εκ των οποίων ενδεχομένως να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες.

 

Όμως μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες διορισμού των δύο ιατρών εξακολουθούν και υπάρχουν μεγάλα κενά στο πρόγραμμα εφημεριών της κλινικής, με αποτέλεσμα το μήνα Ιούλιο να υπάρχουν 15 ημέρες (οι μισές του μήνα) χωρίς εφημερεύοντα ορθοπεδικό στο ΓΝΑΝ.

 

Αυτό δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου.

 

Η ορθοπεδική κλινική τις μισές ημέρες του μήνα νοσηλεύει ασθενείς χωρίς να εφημερεύει ορθοπεδικός ιατρός.

 

Επίσης μεγάλα προβλήματα δημιουργούνται στα ιατρεία επειγόντων του Νοσοκομείου, αφού λόγω της θερινής περιόδου, προσέρχονται πολλά ορθοπεδικά περιστατικά χωρίς να εφημερεύει ορθοπεδικός τις μισές ημέρες του μήνα, με αποτέλεσμα να έρχονται σε πολύ δύσκολη θέση οι ιατροί και οι νοσηλευτές των ιατρείων που είναι αναγκασμένοι μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών να κατευθύνουν ή να παραπέμπουν τους ασθενείς στα Νοσοκομεία όπου εφημερεύει ορθοπεδικός, στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας ή στα Νοσοκομεία του Ηρακλείου.

 

Κατανοείτε ότι αυτή η κατάσταση δεν αρμόζει στο κεντρικό Νοσοκομείο του νομού Λασιθίου, που διαθέτει αξονικό τομογράφο, ΜΕΘ, Αιμοδοσία κτλπ.

 

Γι΄αυτό σας ζητούμε να φροντίσετε να καλυφθούν τα κενά στο πρόγραμμα εφημεριών της ορθοπεδικής κλινικής του ΓΝΑΝ μέχρι να ολοκληρωθούν οι διορισμοί των δύο μόνιμων ιατρών, είτε με την πρόσληψη επικουρικού ιατρού, είτε με άλλο πρόσφορο τρόπο».

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.