Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
inopoulos

Πολυχρονάκης και Παπαγεωργίου… χαιρετίζουν την κάθοδο Χηνόπουλου στις εκλογές

 

Μόλις λίγα 24ωρα έχουν περάσει από τη στιγμή που ο πρόεδρος του ΟΦΙ, Θανάσης Χηνόπουλος, ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για τον δήμο Ιεράπετρας, κι’ όμως ήδη έχει αρχίσει να δέχεται δεκάδες μηνύματα συμπαράστασης.

 

Καταλυτικό ρόλο στην απόφαση του αυτή άλλωστε έπαιξε η αναγνώριση που τυγχάνει από τον κόσμο της Ιεράπετρας και όχι μόνο.

 

Για την υποψηφιότητα Χηνόπουλου μίλησαν στον Σπόρτσικα ο ισχυρός άνδρας του ΑΟΑΝ, Μύρων Πολυχρονάκης, αλλά και ο Μιχαήλ Παπαγεωργίου, πρόεδρος του Δ.Σ. στην κοινότητα Ιεράπετρας, αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΣ Λασιθίου και πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Μυρτους Ιεράπετρας «Ο Σαραντάπηγος». Και οι δύο έκαναν λόγο για μία αρκετά καλή και σοβαρή υποψηφιότητα ενώ στάθηκαν στα όσα έχει πετύχει μέχρι σήμερα ο κ. Χηνόπουλος.

 

Αναλυτικά οι δύο άνδρες υπογράμμισαν τα εξής:

 

Μύρων Πολυχρονάκης: «Εξαιρετική υποψηφιότητα, περιμένουμε με ενδιαφέρον…»

 

-Πως σχολιάζετε την απόφαση του προέδρου του ΟΦΙ να διεκδικήσει το χρίσμα στις δημοτικές εκλογές;

«Προσωπικά τη θεωρώ μία εξαιρετική υποψηφιότητα. Ο κ. Χηνόπουλος έχει δώσει εξετάσεις σε πολλά επίπεδα και τις έχει περάσει με επιτυχία. Είναι ένας ποδοσφαιράνθρωπος και είναι ιδιαίτερα θετικό που τέτοιοι άνθρωποι θέλουν να ασχοληθούν και με τα κοινά. Γνωρίζω ότι τυγχάνει μεγάλης αναγνώρισης από τον κόσμο της Ιεράπετρας και αυτό είναι ένα σημαντικό «όπλο» γι’ αυτόν. Από κει και πέρα βέβαια θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τους ανθρώπους που ο ίδιος θα επιλέξει για να βάλει στο ψηφοδέλτιο».

 

-Εσείς τι περιμένετε από αυτή την υποψηφιότητα;

«Περιμένω αρχικά όπως σας είπα να δω τους ανθρώπους που θα εμπιστευτεί και θα συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο. Εκεί πιστεύω θα κριθούν πολλά. Αν κάνει σωστές επιλογές δεν θα έχει να κερδίσει μόνο ο ίδιος αλλά ολόκληρη η τοπική κοινωνία. Επίσης ενδιαφέρον θα έχει να δούμε εάν θα στηριχθεί επίσημα από κάποιο κόμμα, αν θα έχει άλλες συνεργασίες, ή αν θα κατέβει ανεξάρτητος.

«Κλειδί» πάντως για το πως θα κινηθεί ο κ. Χηνόπουλος, αλλά και όποιος άλλος κερδίσει στις δημοτικές εκλογές θα είναι το όριο του 51% την πρώτη Κυριακή. Με το νέο σύστημα της απλής αναλογικής εάν ο δήμαρχος καταφέρει να πιάσει το 51 από την πρώτη Κυριακή θα έχει ευχέρεια κινήσεων την… επόμενη μέρα. Σε αντίθετη περίπτωση θεωρώ ότι θα έχει δυσκολίες στο να υλοποιήσει στη συνέχεια κάποια από αυτά που θα έχει στο μυαλό του».

 

-Σαν άνθρωπος και εσείς του ποδοσφαίρου θα θέλατε να στείλετε κάποιο μήνυμα στον κ. Χηνόπουλο;

«Θέλω να του ευχηθώ ότι καλύτερο σε αυτή του την προσπάθεια. Όπως είπα είναι σημαντικό ποδοσφαιράνθρωποι με το ήθος και την παρουσία του κ. Χηνόπουλου να παίρνουν την απόφαση να ασχοληθούν με τα κοινά. Εάν εκλεγεί πιστεύω ότι δεν θα βοηθήσει μόνο το δήμο του αλλά ολόκληρο το Λασίθι».

 

-Κλείνοντας, δεν θα μπορούσα να μην σας ρωτήσω και για τον ΑΟΑΝ. Ο πήχης φέτος που έχει τοποθετηθεί;

«Στην κορυφή… . Για εμάς δεν υπάρχει άλλος στόχος πλην της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Μπορεί σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές να έχουμε χάσει λίγο έδαφος, όμως θεωρώ πως αυτό σύντομα θα καλυφθεί. Έχουμε μία πολύ καλή ομάδα και εάν δεν είχαμε κάποιες ανορθογραφίες από πλευράς διαιτησίας πιστεύω ότι θα ήμασταν ακόμη ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά. Κοιτάμε τώρα μόνο το εκτός έδρας παιχνίδι που ακολουθεί με τον ΑΟΣΚ. Ένα ματς όπου δεν υπάρχει για εμάς άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης και των τριών βαθμών…».

 

Μιχαήλ Παπαγεωργίου: «Μπορεί να προσφέρει πολλά στο δήμο ο κ. Χηνόπουλος»

 

-Ως δημότης Ιεράπετρας πως βλέπετε την κάθοδο του κ. Χηνόπουλου στα κοινά ;

«Κατ’ αρχήν θετικά. Θεωρώ ότι είναι μία αρκετά καλή υποψηφιότητα. Ο κ. Χηνόπουλος είναι ένας πολύ σοβαρός και επιτυχημένος επιχειρηματίας. Έχει αποδείξει τι μπορεί να κάνει. Έχει δημιουργήσει μία εξαιρετική εταιρία την «Cretan Daily Cruises», άφησε έργο ασχολούμενος με την τοπική αυτοδιοίκηση στο Δήμο Πλατανιά Χανίων ενώ… έβγαλε τον ΟΦΙ από τα στενά όρια του Λασιθιώτικου ποδοσφαίρου.

Ανέλαβε την ομάδα της Ιεράπετρας σε μία δύσκολη καμπή γι’ αυτήν και κατάφερε να την κάνει πρωταγωνίστρια. Ολόκληρη η ποδοσφαιρική Ελλάδα μιλάει πλέον για τον ΟΦΙ και τα κατορθώματα του. Ο κόσμος της πόλης τον αγαπάει, είναι δίπλα του, αναγνωρίζει τα όσα έχει προσφέρει στην ομάδα και είμαι βέβαιος ότι θα τον στηρίξει και σε αυτό του το νέο εγχείρημα».

 

-Η αγάπη του κόσμου όπως δήλωσε ο ίδιος άλλωστε ήταν αυτή που τον ώθησε στο να πάρει την απόφαση και να κατέβει για δήμαρχος.

«Ναι, το άκουσα και εγώ στις συνεντεύξεις που έδωσε. Όπως σας είπα και πριν ο κόσμος της Ιεράπετρας τον αγαπάει και αναγνωρίζει το σημαντικό του έργο. Σίγουρα εάν δεν είχε αυτή την καθολική αναγνώριση δε νομίζω ότι θα έπαιρνε μία τέτοια απόφαση. Θα έχει βέβαια ενδιαφέρον να δούμε ποιοι θα είναι οι άνθρωποι που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του. Προσωπικά έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του. Πιστεύω πως εάν τελικά εκλεγεί θα έχει να προσφέρει πολλά στο δήμο μας».

 

-Αν σας ζητούσα να του δώσετε μία συμβουλή εν’ όψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών… .

«Το μόνο που θα ήθελα να του πω είναι να συνεχίσει να δουλεύει με τον ίδιο ζήλο και το ίδιο πάθος. Ο δήμος Ιεράπετρας αλλά και γενικότερα η τοπική αυτοδιοίκηση έχουν ανάγκη από ανθρώπους με τον χαρακτήρα και το ήθος του κ. Χηνόπουλου. Του εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία…».

 

ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.