Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
games_ban
sonic sega

SEGA : Τα οικονομικά της πάνε από το καλό στο καλύτερο

Φαίνεται ότι η εποχή των "ισχνών αγελάδων" έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί για την αγαπημένη εταιρία πολλών πιτσιρικάδων των δεκαετιών του 80 και 90. Οι πωλήσεις στους τίτλους videogames για το τελευταίο εξάμηνο έως την 30η Σεπτεμβρίου, ανήλθαν στο σύνολο των 1,6 δισεκατομμυρίων δολλαρίων. Όπερ και σημαίνει ότι το συνολικό εισόδημα  της Sega παρουσίασε αύξηση 9% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2015. Κατά επέκταση τα καθαρά  κέρδη του Ιαπωνικού γίγαντα  ανέβηκαν στα 148 εκατομμύρια δολλάρια, δηλαδή σε σχέση με το ίδιο χρονικό διάστημα το περασμένο έτος που ήταν στα 55 εκατομμύρια, υπήρξε σχεδόν τριπλασιασμός κερδών!

 

Η ατμομηχανή της Sega είναι οι online τίτλοι της που απευθύνονται στην Ιαπωνική αγορά , όπως το Phantasy Star Online 2 , οι οποίοι έχουν το δικό τους φανατικό κοινό που ανέρχονται σε εκατομμύρια χρήστες. Επίσης αντίστοιχα μεγάλη επιτυχία σημείωσε και το Persona 5. Tέλος, η εταιρία με τα Pc games έχει αποσπάσει ένα σημαντικό μερίδιο στις Ευρωπαϊκές, Αμερικανικές και Ασιατικές αγορές.

 

sonicmaniaa

 

Τα σχέδια της Sega για το μέλλον είναι η επέκτασή της στις κονσόλες νέας γενιάς. Αρχικά αυτό θα γίνει με τη κυκλοφορία δύο νέων τίτλων , με τι άλλο φυσικά, παρά με τη μασκότ της τον αειθαλή Sonic. To πρώτο game θα ονομάζεται Sonic Mania , θα είναι ένα remake compilation από παλιότερα sonic παιχνίδια και θα κυκλοφορήσει άνοιξη του 2017 για Χbox One, PS4 και PC.  

 

Ο δεύτερος τίτλος με ήρωα τον Sonic αναμένεται για αργότερα προς το τέλος του έτους , θα κυκλοφορήσει στα προαναφερόμενα συστήματα , όπως και στη νέα κονσόλα της Nintendo, το Switch. Πρόκειται για μια εντελώς καινούρια περιπέτεια του φοβερού σκαντζόχοιρου ενάντια στον απόλυτο εχθρό του, το μουστακαλή Δόκτορα Ρομπότνικ.

 

Eμείς δεν μπορούμε παρά να ευχηθούμε τα καλύτερα στη Sega και γιατί όχι, κάποια στιγμή που θα έχουν απογειωθεί τα οικονομικά της , να κάνει το μεγάλο βήμα και να βγάλει ξανά δικιά της κονσόλα, τον διάδοχο του θρυλικού Dreamcast.

 

harry-gamer

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.