Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
games_ban
sega master system

Απίστευτο! Το Sega Master System πουλάει ακόμα στη Βραζιλία!

Οι 30άρηδες και άνω θα θυμούνται σίγουρα την πολυαγαπημένη 8-bit κονσόλα από τη Sega με το πολυγωνικό σχήμα, τα όμορφα,ελαφριά cartridges και  τα εξαιρετικά και απλοϊκά gamepads. To sega master system πρωτοκυκλοφόρησε στην Ιαπωνία ως Μark III το 1985, ενώ έκανε τις περισσότερες πωλήσεις του στην Ευρώπη και στην Ελλάδα φυσικά, σε αντίθεση με το Nintendo Entertainment System (nes) που κυριάρχησε στην Αμερική.

 

Eίχε ως μασκότ τον περίφημο Alex kidd, του οποίο ομώνυμο παιχνίδι (Αlex kidd in miracle world)  ήταν ενσωματωμένο σε πολλά πακέτα που πωλούνταν και στην Ελλάδα. Αργότερα με την εμφάνιση του ταχύτατου σκαντζόχοιρου sonic, ο alex kidd αντικαταστάθηκε ως μασκότ της Sega, αλλά παρέμεινε στις καρδιές μας.

 

σεγκα_ελλας

 

Με την εμφάνιση, 5 χρόνια μετά, του πιο εξελιγμένου 16-bit συστήματος , Sega Mega Drive, το Μaster System σιγά σιγά παροπλίστηκε, ξεχάστηκε και πέρασε στη λήθη της Ιστορίας. ΛΑΘΟΣ!!!

 

master system sega

 

Υπάρχει ένα μικρό γαλατικό χωριό, που ακόμα αντιστέκεται. Μικρό χωριό βέβαια είναι τρόπος του λέγειν. Γιατί μιλάμε για την αχανέστατη Βραζιλία όπου η 8-bit κονσόλα της Sega κάνει θραύση ακόμα και στις μέρες μας, μέσω διαφόρων εκδόσεων της Βραζιλιάνικης εταιρίας Tectoy, η οποία έχει αποκτήσει τα δικαιώματά του. Μάλιστα, έχουν κυκλοφορήσει και πολλοί νέοι τίτλοι ή εκδόσεις διάσημων games, αποκλειστικά για το Βραζιλιάνικο κοινό.

 

Συνολικά η κονσόλα  στη Βραζιλία έχει σημειώσει 8 εκατομμύρια πωλήσεις και βρίσκεται ακόμα στα ράφια των καταστημάτων , όντας ως εξαιρετικά δημοφιλής σαν μια καλή gaming επιλογή για τα παιδιά από τα χαμηλότερα στρώματα της Βραζιλιάνικης κοινωνίας.

 

 

 

master system brazil

 

 

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορούμε να θυμηθούμε στιγμιότυπα από τα καλύτερα 50 games :

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.