Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
games_ban
λογοκρισια-διαδικτυο

Facebook, Microsoft, Twitter και YouTube συνεργάζονται για την καταπολέμηση της βίας

Οι 4 τεχνολογικοί εταιρικοί  γίγαντες Facebook, Microsoft, Twitter και YouTube  σχεδιάζουν να προχωρήσουν στη δημιουργία ενός κοινού συστήματος αποτροπής και καταπολέμησης της διάδοσης υλικού , δηλαδή κυρίως εικόνες και βίντεο, που προάγει τρομοκρατικές και βιαίες ενέργειες. Στο παρελθόν έχουμε δει κατά εξακολούθηση τρομοκρατικές οργανώσεις όπως ο ΙSIS να προπαγανδίζουν τις ιδέες τους και να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για την εξάπλωση τους.

 

Οι  κολοσσοί  που ασχολούνται με το διαδίκτυο ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αποτρέψουν παρόμοια περιστατικά με την χρησιμοποίηση των λεγομένων "hashes", δηλαδή των ψηφιακών αποτυπωμάτων των αρχείων media, τα οποία βοηθούν στην αναγνώρισή τους προτού ανοίξουν και εμφανιστούν στην οθόνη. Όλα αυτά θα γίνονται μέσω μιας κοινής βάσης δεδομένων η οποία θα υποστηρίζεται ταυτόχρονα από τα συστήματα και των 4 εταιριών.

 

Όποιος βέβαια πιστεύει ότι το υλικό που διαδίδει κακώς απορρίπτεται ως βιαίο η εξτρεμιστικό, θα μπορεί να κάνει ένσταση με μια αίτηση του, έτσι ώστε να επανεξεταστεί η περίπτωσή του  και εάν είναι εφικτό να επιτραπεί η κυκλοφορία του.

 

Οι κοινές δράσεις των 4 μεγάλων της πληροφορικής έρχονται μετά από επανειλημμένες εκκλήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για άμεσες δράσεις εναντίον κυρίως της διάδοσης ρατσιστικού περιεχομένου, γνωστό ως "λόγο μίσους". Η Ε.Ε απείλησε τις αμερικανικές εταιρίες με κυρώσεις και μέτρα εναντίον τους σε περίπτωση μη άμεσης και έγκυρης συμμόρφωσης με τις οδηγίες της.

 

Eμείς από τη πλευρά μας οφείλουμε να σχολιάσουμε ότι όλες αυτές οι ενέργειες , με το πρόσχημα της καταπολέμησης του εξτρεμισμού, ενέχουν τον κίνδυνο της φίμωσης της ελεύθερης διάδοσης ιδεών που δεν είναι αρεστές στο κυβερνών κατεστημένο και τη διολίσθηση σε μια κοινωνία που ολοένα και περισσότερο προσομοιάζει σε αυτή που περιγράφεται στο μυθιστόρημα του Όργουελ "1984".

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.