Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
games_ban
double dragonoekl;l

Double Dragon (1987) playthrough! Ξαναπαίζουμε τον θρυλικό τίτλο της Taito

Η δεύτερη μεγάλη επιτυχία του 1987 μετά το shinobi ήταν το double dragon της taito, το πιο ολοκληρωμένο "ξυλίκι" για την εποχή του. Ήταν το παιχνίδι που έφερε την επανάσταση στο χώρο των beat-m-up και ώθησε πολλούς να το αντιγράψουν και να παίζουν τέτοιου είδους παιχνίδια έως και 15 χρόνια αργότερα. Με τη νοσταλγία να μας κυριεύει, ήρθε η ώρα να πάρουμε το 20 ρικο [δραχμούλα ρε!- κέρμα με αξία, όχι αστεία ] να το ρίξουμε στον εικονικό κερματοδέκτη του mame και να το ξαναπαίξουμε.

 

double dragonole

 

Το παιχνίδι ξεκινάει με μια συμμορία να κλέβει τη κοπελιά σου, ναι εσένα στο λέω ξανθέ Billy Lee! Αφού τη ρίχνουν αναίσθητη με μια γροθιά στο στομάχι, τη φορτώνει ένας μπράβος στον ώμο και όπου φύγει φύγει. Ποιος ξέρει τι έχουν σκοπό να της κάνουν ; ( Άσχετο αλλά φαίνεται και το βρακί της κάτω από τη φούστα...)  Eπειδή όμως δεν μασάς, βγαίνεις μαζί με τον αδερφό σου Jimmy Lee (εάν παίζεις διπλό, αλλιώς τους τσακίζεις και μόνος σου) και παίρνεις στο κυνήγι τους θρασύτατους ψευτόμαγκες.

 

mission 1

Σου πήραν το κορίτσι σου! Ήρθε η ώρα για εκδίκηση... 

 

Πετάγεσαι από το ιδιωτικό γκαράζ σου αφήνοντας εκεί το μεταποκαλυπτικό madmaxοειδές αμάξι σου και τη πέφτεις κατευθείαν στους αλητάμπουρες απέξω. Μπουνιές , κλωτσιές, απλές και ιπτάμενες, λαβές και φυσικά το πιο θανάσιμο όπλο , η αγκωνιά. Η αγκωνιά είναι το πιο αποτελεσματικό χτύπημα στο παιχνίδι, ικανή να βγάζει εκτός μάχης και τους πιο δύσκολους αντιπάλους. Αφού δέρνεις λοιπόν με ευκολία τους πρώτους αντιπάλους της πολυφυλετικής συμμορίας διασχίζεις τους δρόμους της Αμερικανικής μεγαλούπολης ,ώσπου στη πέφτει η πρώτη μποντυμπιλνταρού ξανθιά με μαστίγιο. Γροθιά,κλωτσιά και κουτουλιά , ύστερα της τσιμπάς το μαστίγιο και το μαστιγώνεις αλύπητα το ανδρογύναιο. Έτσι πρέπει μάγκα, δεν θα μας δέρνουν και οι γυναίκες!!!

 

double dragonoleeeeeeaw

 

Με το που βγάζεις εκτός μάχης τη σαδίστρια, πετάγεται μέσα από τον τοίχο στη κυριολεξία ένας ημίγυμνος καραφλός και μουστακαλής γοριλάνθρωπος ο γνωστός κατά κόσμον Abobo, διπλάσιος σε μέγεθος από σένα. Στη κυριολεξία σου κόβει τη χολή και μέχρι να προλάβεις να αντιδράσεις, σε πλακώνει στις φάπες. Γρήγορα συνέρχεσαι από το σοκ και καταλαβαίνεις ότι οι αγκωνιές είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο απέναντι σε αυτά τα ανθρώπινα θηρία εμπνευσμένα από τη προσωπική σωματοφυλακή του Αττίλα και του Ταμερλάνου . Προσοχή! Μην δοκιμάσεις την ιπτάμενη κλωτσιά απέναντι στον λευκό γοριλάνθρωπο, γιατί θα δεις τον ουρανό σφοντύλι και θα πεις τον Δεσπότη Παναγιώτη.

 

Αφού δείρεις μερικούς ακόμα κακοποιούς συνεχίζεις σε ένα σοκάκι με γατιά και σκουπίδια, όπου δέρνεις έναν νέγρο γορίλα πανομοιότυπο με τον λευκό που αντιμετώπισες τη προηγούμενη φορά. Αυτή τη φορά βέβαια μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κάποια μεταλλικά βαρέλια, αφού τα αποφύγεις όταν θα στα κλωτσήσει προς το μέρος σου ο Αbobo. Toυ τα πετάς πίσω και τον αποτελειώνεις. Τόσο απλά! Κανείς δεν μπορεί να σε πει ρατσιστή , τους δέρνεις όλους χωρίς διακρίσεις, άσπρους, μαύρους , κίτρινους, κοκκινομάλληδες, ξανθιές- μελαχρινές, όλοι οι κακοί χωράνε στη γροθιά σου!

 

doubledragonnnw

 

mission 2

 

Το άγριο γροθομπουνίδι συνεχίζεται πλέον σε ένα εργοστάσιο και η δυσκολία αρχίζει και μεγαλώνει κάπως. Οι συμμορίτες είναι πλέον πιο υποψιασμένοι και κουβαλάνε  μαχαίρια, ρόπαλα και εκρηκτικά μαζί τους. Επίσης θα πρέπει να αποδείξεις πόσο καλός είσαι στο να πηδάς και να σκαρφαλώνεις στις πλατφόρμες και ράμπες του εργοστασίου.

 

Αφού περάσεις τα πρώτα ρεμάλια χτυπώντας τους με αγκωνιές και ύστερα με τα ίδια τα ρόπαλά τους ,  πλέον έχεις τη δυνατότητα με μια λαβή να τους πετάξεις κάτω στο απόλυτο κενό. Στη συνέχεια  σκαρφαλώνεις διάφορα υπερυψωμένα επίπεδα και φτάνεις σε ένα εργοστασιακό διάδρομο με μια αυτόματη  θύρα ανελκυστήρα παραπλεύρως. Οι πόρτες ανοίγουν και εξέρχονται κάποιες σαδίστριες και μερικοί μπράβοι. Είναι εύκολη λεία για τις εναέριες κλωτσιές σου που μπορούν να επιτευχθούν και με φόρα από τον κυλιομένο διάδρομο.

 

 

Αυτοί οι υποχθόνιοι μπράβοι,  βγαλμένοι από τα σπλάχνα του κεφαλαίου, που καπηλεύονται τους αγώνες της εργατιάς δεν έχουν θέση στους εργοστασιακούς χώρους, όπως θα έλεγε και το ΚΚΕ. Ο Jimmy Lee, δηλαδή εσύ, όφειλες να τους το υπενθυμίσεις αυτό και να ολοκληρώσεις με επιτυχία την δεύτερη αποστολή.

 

mission 3

 

Στη συνέχεια ανεβαίνεις σε μια πλατφόρμα η οποία σε κατεβάζει κάτω στo έδαφος και εσύ συνεχίζεις να δέρνεις τον  υπόκοσμο και με βαρέλια, ώσπου να βγεις έξω από τον αστικό ιστό για να φτάσεις σε ένα δάσος. 

 

Ξύλο, ξύλο και ξανά ξύλο!!! Πρέπει να διασχίσεις το δάσος δέρνοντας τους ίδιους βρωμιαρέους που εναλλάσονται  και οι οποίοι γίνονται ολοένα και πιο ύπουλοι. Στο δάσος υπάρχει ένα γεφυράκι και ένα ποτάμι από κάτω που το διασχίζει. Εδώ θέλει προσοχή στο άλμα σου γιατί είναι πολύ εύκολο να βρεθείς πνιγμένος και να κάνεις παρέα στις πέστροφες. Με την ελπίδα ότι θα τα καταφέρεις καλύτερα από την κοκκινοσκουφίτσα και αφού βγάλεις εκτός μάχη τον abobo, βγαίνεις επιτέλους από το δάσος αντικρύζoντας κάτι κατσάβραχα.

 

γεφυρα double dragon

 

Εδώ σκουραίνουν τα πράγματα γιατί στη πέφτουν ταυτόχρονα δύο λευκοί γορίλες και όταν σε περικυκλώνουν είναι αδύνατο να τους αντιμετωπίσεις ταυτόχρονα. Το κόλπο είναι να τους απομονώνεις έναν έναν στις γωνίες της οθόνης και να τους δίνεις μια γεύση από τις θανατηφόρες αγκωνιές σου. Επίσης θα σου φανούν πολύτιμες και οι διάσπαρτες κοτρώνες από τις κατολισθήσεις.

 

Όταν τους βγάλεις από τη μέση , το σκηνικό αλλάζει , νυχτώνει και η αγωνία μεγαλώνει. Το παιχνίδι σου δίνει την εντολή να εισβάλλεις στη βάση του εχθρού. Τελικά η συμμορία που σου έκλεψε το κορίτσι δεν ήταν οι συνηθισμένοι κατσαπλιάδες- βιαστές του κοινού ποινικού δικαίου, έτσι όπως νόμιζες. Μιλάμε για ένα οργανωμένο κύκλωμα που εδρεύει σε μια μυστική βάση διαθέτοντας άριστα εκπαιδευμένο έμψυχο δυναμικό και με ένα ισχυρό οπλοστάσιο στη κατοχή τους. James Βond , φάση ! OYAOY!

 

abobo629

 

Σκαρφαλώνεις μέσα στη νύχτα στους γκρεμούς σαν  ένας ορεινός καταδρομέας των ΛΟΚ και φτάνεις στο κατώφλι της μυστικής βάσης. Εκεί θα στη  πέσει ένας μοικανός (πράσινος!!!) γορίλας, κάτι σαν τον απίστευτο Χουλκ δηλαδή, αλλά εσύ δεν μασάς πλέον . Είσαι αποφασισμένος και θα τον στείλεις στα θυμαράκια μαζί με τους φίλους του, μόνο και μόνο με τα ατσάλινα αγκωνίδια σου. Αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι σαφώς πιο εύκολο να κλωτσήσεις τις κοτρώνες μερικές φορές προς το μέρος των εχθρών σου.

 

Mission 4 (και τελευταία)

 

Είσαι μέσα στη μυστική βάση του εχθρού, μέσα σε μια σπηλιά , στο βουνό, έξω από τη μεγαλούπολη. Κάθε βήμα έχει σημασία. Η δυσκολία έχει αυξηθεί, ετοιμάσου να φας μπόλικο ξύλο. Η βάση είναι φιλοτεχνημένη με δράκους ενώ υπάρχει αρχαία τεχνολογία και θανάσιμες παγίδες που θα σου κάνουν τη ζωή δύσκολη. Τα αγάλματα ζωντανεύουν και θα σε σπρώξουν να πέσεις μέσα σε θανάσιμους λάκκους γεμάτους καρφιά, γι αυτό θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Επίσης θα δυσκολευτείς πολύ όταν δεχτείς ταυτόχρονη επίθεση σε πολύ στενό χώρο από 2 μαύρους γοριλάνθρωπους οι οποίοι φυσικά δεν ξέρουν τι πάει να πει πόρτα και βγαίνουν πάντα μέσα από τους τοίχους.

 

Χρησιμοποιώντας τις γνωστές τακτικές, εφόσον τα καταφέρεις οδηγείσαι στη κεντρική αίθουσα της βάσης όπου σε περιμένει το κορίτσι σου κρεμασμένο με ένα σχοινί δεμένο γύρω από τη μέση της ωσάν κάτι τεράστια μπούτια από jamon στα tapas bar της Καταλονίας. Η γυναικάρα σου δεν είναι μόνη της , μαζί είναι και η αρχική θανάσιμη συμμορία πλαισιωμένη από πολλούς κακοποιούς καθοδηγούμενη από τον αρχηγό της , ένα κράμα αλ καπόνε και αλητάμπουρα των γκέτο. Αυτός φοράει σίδερα και κραδαίνει ένα αυτόματο όπλο που θα σου κάνει τη ζωή δύσκολη όταν πυροβολεί κατά ριπάς.

 

double dragonoeeee

 

 

Η τακτική είναι μία, να βγάλεις όσο μπορείς πιο γρήγορα τα τσιράκια του από τη μέση και ύστερα να επικεντρωθείς στον τελικό αρχηγό όταν γεμίζει το όπλο χωρίς να του δώσεις τη δυνατότητα να σε πυροβολήσει. Το όπλο του θα θερίσει και τους δικούς του, σαν γνήσιος κακός δεν τον νοιάζει εάν σκοτωθούν και τα τσιράκια του! Αυτός θέλει να βγάλει από τη μέση εσένα και να κάνει ανεπανόρθωτο κακό στο κορίτσι σου με το σέξυ ροζ φορέμα...

 

Το σίγουρο είναι ότι το παλιοτόμαρο θα σου βγάλει  τη πίστη   για να τον καθαρίσεις και να τερματίσεις το παιχνίδι. Άλλα εάν τελικά τα καταφέρεις η ανταμοιβή είναι μεγάλη, θα εισπράξεις ένα μεγάλο φιλί από την κουκλάρα αγαπητικιά σου, θα πέσουν τα credits τέλους και μετά θα πάτε για τρελίτσες. Αν το τερματίσεις παίζοντας διπλό με ένα φίλο σου, τότε θα μονομαχήσετε οι δυο σας, δηλαδή ο Billy με τον Jimmy lee για τη καρδιά του κοριτσιού. Αδερφοκτονία κανονική δηλαδή! 

 

Στο τέλος μόνο ένας μπορεί να πάρει το κορίτσι. Τι τη περάσατε; Kαμιά ανώμαλη ;

 

 

 

 

harry-gamer

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.