Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
bet_ban
greyhound σκυλακι

Η ράτσα Greyhound : καθαρόαιμα και αξιολάτρευτα (video)

Τα greyhound είναι τα λαγωνικά τα οποία τρέχουν αποκλειστικά στις κυνοδρομίες, μιας και είναι η πιο γρήγορη ράτσα στον κόσμο. Η ιστορία τους ξεκινάει από την Αιγυπτιακή αρχαιότητα και συγκεκριμένα περί τα 2.800 πχ όπου γίνονται οι πρώτες αναφορές σ' αυτά μέσω γλυπτών και ιερογλυφικών σε αρχαίους τάφους. Έκτοτε τα ίχνη τους χάνονται και ξαναεμφανίζονται με αναφορές στη Ρωμαϊκή εποχή από τον Οβίδιο που έζησε στην εποχή του Χριστού. Οι Ρωμαίοι με την κατάκτηση της Βρετανίας τα μετέφεραν στην Αγγλία ως συντρόφους τους στο κυνήγι, με αποτέλεσμα πολλούς αιώνες αργότερα να αποτελούν τον πιστό σύντροφο της Αγγλικής αριστοκρατίας στις εξορμήσεις τους για να βρουν θηράματα όπως ο λαγοί, αλεπούδες και ελάφια.

 

Στην Αμερική μεταφέρθηκαν από τους Ισπανούς εξερευνητές και γενικότερα έγιναν από τις πιο διάσημες ράτσες παγκοσμίως λόγω των χαρακτηριστικών τους. Είναι ψηλά και λεπτά σκυλιά με μακρύ λαιμό,σκούρα μάτια και μικρά αυτιά. Είναι ευφυή, αποτελούν πιστούς συντρόφους και  έχουν πολύ καλό χαρακτήρα. Γενικότερα, είναι ήρεμα σκυλιά, όχι τόσο πολύ παιχνιδιάρικα και επιφυλακτικά, τουλάχιστον στην αρχή της γνωριμίας τους με κάποιον άνθρωπο, μέχρι να "δεθούν" συναισθηματικά μαζί του.

 

Όταν αποσύρονται από τις κυνοδρομίες, αποτελούν ιδανικά κατοικίδια και παρέα κυρίως σε σπίτια ηλικιωμένων που διαθέτουν μεγάλο κήπο ή κτήμα.

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.