Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
bet_ban
γεροι_hove

Τα αγγλικά κυνοδρόμια όπου διεξάγονται οι κούρσες (μέρος 2ο)

H λίστα μας εμπλουτίζεται με 5 ακόμα κυνοδρόμια της Αγγλίας , τα οποία φιλοξενούν κούρσες μερικές ημέρες μέσα στην εβδομάδα.

 

hovegreyh

 

Hove :

Το κυνοδρόμιο αυτό βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της γηραιάς αλβιόνας, ενώ είναι ένα από τα παλαιότερα στην Αγγλία, μιας και κοντεύει να συμπληρώσει 90 χρόνια ζωής, από το 1928 που πρωτοάνοιξε τις πύλες του στο κοινό. Στη πρώτη δεκαετία της ζωής του διέθετε πρωτόγονες σχετικά εγκαταστάσεις, δεν είχε ηλεκτρικό φωτισμό, ενώ ο "λαγός" έκανε τον γύρο του κυνοδρομίου χειροκίνητα. Σήμερα φυσικά είναι ανακαινισμένο, διαθέτει ένα εστιατόριο, επτά μπαρ και σύγχρονες εγκατάστασεις που θα ικανοποιήσουν τον καθένα. Oι αποστάσεις που γίνονται οι κούρσες είναι στα 285, 515, 695, 740 και 930 μέτρα.

 

 

kinsleygreyh

 

Kinsley :

Φτιάχτηκε την χρονιά που ξέσπασε ο β' Παγκόσμιος Πόλεμος (1939) και έχει χωρητικότητα 3.000 θεατών. Η συνολική διαδρομή από αμμώδες τερέν είναι 385 μέτρα , στο οποίο και διεξάγονται κούρσες ποικίλων αποστάσεων από 268 έως 866 μέτρα.  Το κυνοδρόμιο του Κinsley βρίσκεται στο ομώνυμο χωριό του Αγγλικού Βορά, στην επαρχία του δυτικού Γιορκσάϊρ. Το 1985  ήταν η χρονιά ανακαίνισής του για να ψηφιστεί 23 χρόνια αργότερα ως "το καλύτερο κυνοδρόμιο στον Βορά" από την Αγγλική ομοσπονδία. Οι αγώνες διεξάγονται Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, απογευματινές και βραδινές ώρες.

 

monmoregreyh

 

Μonmore :

 

Κατασκευάστηκε επίσης το 1928 και βρίσκεται στη πόλη του Wolverhampton της κεντρικής Αγγλίας. Στα εγκαίνιά του διεξήχθησαν 7 ιστορικές κυνοδρομίες , που τις παρακολούθησε ένα διψασμένο κοινό 10.000 ατόμων. Το 1963 ξέσπασε μια καταστροφική πυρκαγιά, οι εγκαταστάσεις του υπέστησαν μεγάλες ζημιές  με αποτέλεσμα στα επόμενα χρόνια να γίνει σταδιακά ριζική ανακαίνιση του σταδίου. Είναι ιδιοκτησίας του αγγλικού στοιχηματικού κολοσσού Ladbrokes . Πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι στην ίδια πίστα διεξάγονται και αγώνες μοτοσυκλέτας , όπως και ότι στον ίδιο χώρο στεγάζονται σύγχρονες ιδιωτικές σουίτες για την πιο άνετη παρακολούθηση των αγώνων , εστιατόριο και σημαντικός αριθμός μπαρ. Οι κούρσες έχουν ως χρόνο διεξαγωγής, Δευτέρα - Παρασκευή απογεύματα και Πέμπτη - Σάββατο βραδινές ώρες.

 

newcastlegreyh

 

Newcastle : 

 

Στην ομώνυμη βιομηχανική μεγαλούπολη στα βόρεια της Αγγλίας ιδρύθηκε το 1928 ένα ακόμη κυνοδρόμιο με συνολική περιμετρική απόσταση 415 μέτρων . Το κυνοδρόμιο του Νιουκάστλ είναι χτισμένο πολύ κοντά στα ερείπια του τείχους του Ανδριανού. Οι κούρσες διεξάγονται Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Σάββατο σε αποστάσεις που διαφέρουν από 277 έως 895 μέτρα. Το 2003 ήρθε στην ιδιοκτησία της στοιχηματικής εταιρίας William Hill , η οποία στη συνέχεια το ανακαίνισε έτσι ώστε να πληρεί τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας και να παρέχει όλες τις ανέσεις για το κοινό που θέλει να το επισκεφτεί. 

 

nottinghamgreyh

 

Nottingham :

 

Στην ομώνυμη πόλη της κεντρικής Αγγλίας όπου κάποτε κυβερνούσε ο θρυλικός Σερίφης του "Ρομπέν των δασών" ιδρύθηκε το συγκεκριμένο κυνοδρόμιο, σχετικά πρόσφατα, σε σχέση με τα προπολεμικά υπόλοιπα, μόλις το 1980. Η περίμετρος του σταδίου είναι 437 μέτρα και η χωρητικότητά του είναι 1.500 θεατές. Ψηφίστηκε από τη Βρετανική Ομοσπονδία κυνοδρομιών για 2 χρονιές ως το καλύτερο στάδιο κυνοδρομιών στη κεντρική Αγγλία (1998-1999 και 2001-2002)  και στη συνέχεια το 2008 ανακαινίστηκε και επέκτεινε τις εγκαταστάσεις του. Οι αποστάσεις στις κούρσες που διεξάγονται ξεκινούν από 255 μέτρα και φτάνουν έως τα 925 μέτρα. Οι ημέρες διεξαγωγής των κυνοδρομιών είναι Δευτέρα, Παρασκευή, Σάββατο βράδυ και Τρίτη πρωί. 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.