Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
bet_ban
greyhdogs

Πέντε συμβουλές για πονταρίσματα που θα βελτιώσουν τα ποσοστά επιτυχίας σας

Παρέχουμε 5 tips στα γρήγορα, εμπειρικές συμβουλές από έναν παίκτη που πρέπει να λαμβάνετε υπόψιν, μαζί με όλα τα υπόλοιπα, πριν ποντάρετε το ποσό που επιθυμείτε. Φυσικά τα πάντα στις κυνοδρομίες είναι σχετικά, πρέπει να λαμβάνουμε πάρα πολλές πληροφορίες υπόψιν . Δεν υπάρχει το μαγικό ραβδάκι που θα μας μετατρέψει σε νικητές με πολλά κέρδη, ενώ θα πρέπει να ποντάρουμε προσεκτικά και να μην υπερβαίνουμε το στοιχηματικό μας όριο όταν διαπιστώσουμε ότι η τύχη τη συγκεκριμένη ημέρα δεν μας ευνοεί.

 

1. Στις κούρσες με την ένδειξη (D), δηλαδή τις μικρές (π.χ 290 μέτρα) δεν παίζoυν τόσο μεγάλο ρόλο οι χρόνοι των σκυλιών , όσο η φόρμα, η θέση (trap) στην εκκίνηση και η εκρηκτικότητα του λαγωνικού. Προτιμούμε τα μικρόσωμα με καλή εκκίνηση. Όταν πραγματοποιήσουν μια αργή εκκίνηση , είναι δύσκολο τα  σκυλιά που μένουν πίσω, να προλάβουν να καλύψουν το χαμένο έδαφος.Οι πολλές εκπλήξεις και οι μεγάλες αποδόσεις που φέρνουν μεγάλο περιθώριο κέρδους είναι συνηθισμένο φαινόμενο.

 

2. Αντίθετα στις κούρσες με την ένδειξη (S), δηλαδή τις μεγάλες σε μήκος (π.χ 630 μέτρα) δίνουμε μεγάλη βάση στους καλύτερους χρόνους και στις δυνατότητες που έχει κάθε σκυλί. Τα μεγαλόσωμα σκυλιά που έχουν και πιο μεγάλο δρασκελισμό, υπερέχουν έναντι των μικρόσωμων. Το χαμένο έδαφος είναι πιο εύκολο να καλυφθεί για κάποιο φαβορί όταν έχει μείνει πίσω.

 

3. Προτιμούμε να ποντάρουμε στις (S) κούρσες από τις (D). Είναι σχετικά λιγότερο ριψοκίνδυνες σε μια πιθανή πρόβλεψη. Όσο μειώνονται οι αποστάσεις που πρέπει να καλύψουν τα σκυλιά, τόσο παίζει ρόλο ο παράγοντας τύχη και το πώς θα συμπεριφερθούν στις πιθανές συγκρούσεις μεταξύ τους στη στροφή. Γενικά οι κούρσες με τις μεγάλες αποστάσεις είναι πιο ασφαλής επιλογή για ποντάρισμα.

 

4.  Τις κούρσες  με χάντικαπ (ΗC), πολλοί τις αποφεύγουν στα πονταρίσματά τους μιας και τις θεωρούν εξαιρετικά απρόβλεπτες . Προσωπικά, τις θεωρώ πιο καλή ευκαιρία για κέρδη από τις μικρές (D) διαδρομές. Και αυτό γιατί τα σκυλιά που συμμετέχουν προέρχονται από διαφορετικές κατηγορίες κλάσης και έχουν μεγάλες διαφορές δυνατοτήτων μεταξύ τους. Είναι θέμα του παίκτη να διαβλέψει τις αποστάσεις που έχουν τα traps στην εκκίνηση και κατά πόσο θα επηρεάσουν την έκβαση σε συνάρτηση με τα στατιστικά του κάθε λαγωνικού. Δεν είναι λίγες οι φορές που το σκυλί στην 6η trap έρχεται από πολύ πίσω και παίρνει εύκολα την κούρσα. 

 

5.  Όταν βρέχει  και αυτό φυσικά γίνεται πολύ συχνά στην Αγγλία , τα εσωτερικά traps 1 και 2 έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα όταν παίρνουν κλειστή τη στροφή σε σχέση με τα υπόλοιπα σκυλιά που ενδέχεται να γλιστρήσουν εάν τη πάρουν ανοιχτή. Τα 3,4,5 είναι πιθανόν να δεχτούν πολλές επαφές από τα "γλιστρήματα" πάνω στη στροφή. Πολλές φορές παραμένει αλώβητο στη στροφή και το νούμερο 6, έχοντας πλεονέκτημα στη τελική ευθεία μαζί με τα 1 και 2. 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.