Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
russian

Βρέθηκε το πρώτο μαύρο κουτί του Τουπόλεφ

Βρέθηκε ένα από τα μαύρα κουτιά του ρωσικού Τουπόλεφ που συνετρίβη το πρωί των Χριστουγέννων λίγο μετά την αναχώρησή του για τη Συρία.

 

Χιλιάδες στρατιώτες και δύτες μετέχουν στις έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα με την ελπίδα να εντοπίσουν τα συντρίμμια και τις σορούς και των 92 επιβαινόντων του μοιραίου αεροσκάφους.

 

Τα ξημερώματα της Τρίτης δύτες κατάφεραν να ανασύρουν από τη Μαύρη Θάλασσα το ένα από τα μαύρα κουτιά του μοιραίου Tu-154.

 

«Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, ένα από τα μαύρα κουτιά βρέθηκε κάτω από την καμπίνα του αεροπλάνου. Άμεσα θα ανασυρθεί από το νερό» δήλωσε στρατιωτική πηγή στο πρακτορείο TASS, σημειώνοντας πως ακόμη δυο καταγραφείς βρίσκονται στην ουρά του αεροπλάνου και μένει να εντοπιστούν.

 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το «μαύρο κουτί» περιέχει δεδομένα του καταγραφέα πτήσης και θα βοηθήσει στον εντοπισμό της αιτίας που προκάλεσε τη συντριβή του αεροσκάφους, ενώ θα σταλεί στη Μόσχα, για ανάλυση.

 

Συνολικά 45 πλοία, 15 βαθυσκάφη, 192 δύτες, 12 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης στην περιοχή που συνετρίβη το Tu-154. Όπως έγινε μάλιστα γνωστό από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, τμήμα της ουράς του αεροσκάφους εντοπίστηκε τη Δευτέρα στην περιοχή που συνετρίβη.

 

«Αρκετά συντρίμμια βρέθηκαν στον βυθό, μεταξύ αυτών η ουρά μαζί με τμήματα του κινητήρα. Αυτή τη στιγμή οι δύτες εξετάζουν αυτά τα κομμάτια» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

 

Την ίδια ώρα, άλλες τρεις σοροί εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων διάσωσης. χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται ο συνολικός αριθμός των θυμάτων που έχουν περισυλλεγεί μέχρι στιγμής.

 

«Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται επί 24ωρου βάσης» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του υπ. Άμυνας.

 

Η τεράστια επιχείρηση έρευνας είναι σε εξέλιξη προκειμένου να εντοπιστούν τα συντρίμμια και τα υπόλοιπα μαύρα κουτιά του αεροπλάνου. Οι έρευνες έχουν διευρυνθεί έως έξι χλμ. ανοικτά των ρωσικών ακτών, δήλωσε ο υφυπουργός 'Αμυνας Πάβελ Ποπόφ.

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.