Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
παμε

Επικαιροποιημένο Μνημόνιο για να κλείσει η β' αξιολόγηση

 

Στην τελική ευθεία για το κλείσιμο της β' αξιολόγησης βρίσκονται κυβέρνηση και Θεσμοί.

 

Μόνο που για να υπάρξει συμφωνία συντάσσεται ένα επικαιροποιημένο μνημόνιο που θα έχει ξανά θύματα μισθωτούς και συνταξιούχους.

 

Διαβάστε αναλυτικά που μπαίνει ξανά... μαχαίρι:

 

 -Περικοπή του ΕΚΑΣ ως 40% θα υποστούν από την 1.1.2017, πριν καταργηθεί τελείως ως το 2018. Το επικαιροποιημένο μνημόνιο προβλέπει ότι θα εκδοθεί άμεσα υπουργική απόφαση που θα εφαρμόζει την πρόβλεψη για τη μείωση της δαπάνης κατά 430 εκατ. ευρώ το 2017.

-Κατάργηση ή περικοπή έως 50% του επιδόματος θέρμανσης στον Προϋπολογισμό του 2018.  Φέτος θα διατεθούν 105 εκατ. ευρώ, έναντι 210 εκατ. το 2014.

- Κατάργηση ή περιορισμός της φοροαπαλλαγή για τις ιατρικές δαπάνες. Μέχρι και για το 2016 ισχύει έκπτωση φόρου με συντελεστή 10% επί της δαπάνης για όσoυς δηλώνουν ιατρικά έξοδα που ξεπερνούν το 5% του ετήσιου εισοδήματός τους (πχ 500 ευρώ για εισόδημα 10.000 ευρώ το χρόνο).

- Κατάργηση της έκπτωσης 1,5% στη μηνιαία παρακράτηση φόρου που γίνεται για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

-Κατάργηση στο ειδικό φορολογικό καθεστώς των ναυτικών. Ο φόρος που ισχύει σήμερα είναι 15% για τους αξιωματικούς και 10% για το κατώτερο πλήρωμα του εμπορικού ναυτικού επί του συνόλου των αποδοχών τους. Τα εισοδήματα που αποκτώνται από το 2017 θα φορολογούνται με την κλίμακα που ισχύει για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. 

-Κατάργηση επιδομάτων τέκνων, όπως το επίδομα απροστάτευτων παιδιών (για το οποίο το αρμόδιο υπουργείο, σε ανακοίνωσή του στις 26 Ιουνίου, έλεγε πως «κανένα επίδομα απροστάτευτων παιδιών δεν καταργείται»). Στο στόχαστρο μπαίνουν όμως και 800.000 τρίτεκνοι που παίρνουν 500 ευρώ ετησίως ανά παιδί από το τρίτο και πάνω. 

- Μείωση στο φοιτητικό στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ​.

 

Πηγή: protothema.gr

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.