Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
subaru hybrid

Η Subaru ετοιμάζει ηλεκτρικό μοντέλο

Η Subaru είναι φημισμένη για το πασίγνωστο WRX STI. Όμως η ιαπωνική εταιρεία δεν υπάρχει μόνο για αυτό το μοντέλο. Όπως έγινε γνωστό από τους μεγαλομετόχους της εταιρείας η Subaru θα μπει στο παιχνίδι των ηλεκτροκίνητων μοντέλων μέσα στην επόμενη τριετία αλλάζοντας τα δεδομένα που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

 

Όπως ανακοινώθηκε οι Ιάπωνες θα επενδύσουν ένα πολύ μεγάλο ποσό στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης, το οποίο θα δημιουργήσει ένα υβριδικό μοντέλο, αλλά και ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Τα νέα μοντέλα θα βασιστούν στην ειδική πλατφόρμα που θα κατασκευαστεί για τα ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα. Η εν λόγω πλατφόρμα θα ονομαστεί Subaru Global Platform, η οποία θα μπορεί να δεχτεί ηλεκτροκινητήρες.

 

subaru

 

Το αυτοκίνητο θα είναι εξ ολοκλήρου ιαπωνικό εκτός από τις μπαταριές που θα τις προμηθεύει η Panasonic ή Samsung. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η Subaru θα επενδύσει περισσότερα από 1.000.000.000€ για επιτευχθεί ο στόχος. Τέλος, όπως ακούγεται χωρίς όμως να επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες τα πρώτα υβριδικά μοντέλα θα είναι Outback και το Forester. Εμείς απλά περιμένουμε.

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.