Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
renault engine

Νέος κινητήρας για τη Renault

Η Renault κοιτώντας την αγορά που κινείται σε μικρότερα και πιο ευέλικτα σύνολα δημιούργησε ένα νέο κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1.300 κ.εκ., με τη απόδοση να κυμαίνεται από 115 έως 160 ίππους. Πρόκειται για το νέο τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα με σύστημα άμεσου ψεκασμού, ο οποίος σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία θα τοποθετηθεί αρχικά στα νέα Scenic και Grand Scenic.

 

Οι Γάλλοι δημιούργησαν ένα σύνολο που διαθέτει ειδική επένδυση στους κυλίνδρους για μείωση των τριβών και βελτιστοποίηση της απαγωγής θερμότητας. Επιπλέον, έχει αυξηθεί η πίεση του συστήματος άμεσου ψεκασμού στα 250 bar, ενώ ο σχεδιασμός του θαλάμου καύσης και το διπλό σύστημα μεταβλητού χρονισμού, προσφέρουν ελαστικότητα τόσο στις χαμηλές όσο και τις μεσαίες στροφές, μειώνοντας παράλληλα την κατανάλωση καυσίμου.

 

renault

 

Όπως αναφέρθηκε από τους ιθύνοντες της γαλλικής εταιρείας μετά το Scenic θα ακολουθήσουν και άλλα μοντέλα που θα συνδυάζονται με τον εν λόγω κινητήρα θέλοντας να τονώσουν για τα καλά τη ζήτηση σε νέα μοντέλα με το νέο κινητήρα.

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.