Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
odiki

Πρόστιμα στις εταιρείες Οδικής Βοήθειας αν καθυστερούν

Το νέο πολυνομοσχέδιο εκτός της αλλαγής στις εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών, φέρνει μια ακόμα αλλαγή βάζοντας τσουχτερά πρόστιμα στις εταιρείες Οδικής Βοήθειας αν καθυστερήσουν πάνω από μια ώρα στο συμβάν που τους έχουμε καλέσει.

 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο άρθρο 216, κάθε εταιρεία Οδικής Βοήθειας υποχρεούται να πηγαίνει στο σημείο που καλεί ο πελάτης το αργότερο εντός μιας ώρας από τη στιγμή που θα ειδοποιηθεί. Αν κάποια εταιρεία δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της, τότε προβλέπονται πρόστιμα από 5.000€ έως 20.000€. Ειδικότερα στις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων οδικής βοήθειας οχημάτων είναι να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου και όλες τις ημέρες του χρόνου, με σκοπό να παρέχουν άμεση και ποιοτική βοήθεια, δηλαδή ανταπόκριση με το κατάλληλο προσωπικό και όχημα εντός μίας ώρας από την κλήση.

 

Επιπλέον, με πρόστιμα από 10.000€ έως 50.000€ τιμωρούνται φυσικά ή νομικά πρόσωπα που προσφέρουν οδική βοήθεια χωρίς τη σχετική βεβαίωση νόμιμης λειτουργίας. Από 5.000€ έως 10.000€ τιμωρούνται όσοι δηλώνουν ψευδή στοιχεία στις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ από 2.000€ έως 5.000€ είναι τα πρόστιμα για τους συνεργάτες που δηλώνουν ψευδή στοιχεία προς την επιχείρηση οδικής βοήθειας με την οποία έχουν συμβληθεί.

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.