Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
euroncap

Τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα του Euro NCAP για το 2017

Οι δοκιμές ασφαλείας που γίνονται από τον οργανισμό Euro NCAP είναι πολύ σημαντικές για τις εταιρείες αυτοκινήτων στα θέματα ασφαλείας. Πέρασαν πάρα πολλά αυτοκίνητα και φέτος τις δοκιμές και όπως κάθε χρόνο το Euro NCAP ανακοίνωσε τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα του 2017 σε κάθε κατηγορία.

 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Συνολικά υπάρχουν 6 κατηγορίες και είναι οι Executive, Large Off – Road, Small Off – Road, Supermini, Small MPV και Small Family Car. Στην κατηγορία Executive καλύτερο αυτοκίνητο ήταν το Volkswagen Arteon, το οποίο έλαβε τα πέντε αστέρια με 96% στην ασφάλεια ενήλικων επιβατών, 85% στην ασφάλεια ανήλικων επιβατών, 85% στην ασφάλεια πεζών και 82% στα συστήματα ασφαλείας.

 

euroncap

 

Στην κατηγορία Large Off – Road καλύτερο αυτοκίνητο ήταν το Volvo XC60 με 98% στην ασφάλεια ενήλικων επιβατών, 87% στην ασφάλεια ανήλικων επιβατών, 76% στην ασφάλεια πεζών και 95% στα συστήματα ασφαλείας. Στην κατηγορία Small Off – Road καλύτερο αυτοκίνητο ήταν το Volkswagen T – Roc με 96% στην ασφάλεια ενήλικων επιβατών, 87% στην ασφάλεια ανήλικων επιβατών, 89% στην ασφάλεια πεζών και 71% στα συστήματα ασφαλείας.

 

Στην κατηγορία Supermini καλύτερο αυτοκίνητο ήταν το Volkswagen Polo με 96% στην ασφάλεια ενήλικων επιβατών, 85% στην ασφάλεια ανήλικων επιβατών, 76% στην ασφάλεια πεζών και 59% στα συστήματα ασφαλείας. Στην κατηγορία Small MPV καλύτερο αυτοκίνητο ήταν το Opel Crossland X με 85% στην ασφάλεια ενήλικων επιβατών, 84% στην ασφάλεια ανήλικων επιβατών, 62% στην ασφάλεια πεζών και 57% στα συστήματα ασφαλείας.

 

euroncap

 

Τέλος, στην κατηγόρια Small Family Car καλύτερα αυτοκίνητα ήταν δύο και μάλιστα της Subaru. Πρόκειται για τα XV και Impreza, με το XV να βαθμολογείται με 94 στην ασφάλεια ενήλικων επιβατών, 89% στην ασφάλεια ανήλικων επιβατών, 84% στην ασφάλεια πεζών και 68% στα συστήματα ασφαλείας. Το Impreza βαθμολογήθηκε με 94 στην ασφάλεια ενήλικων επιβατών, 89% στην ασφάλεια ανήλικων επιβατών, 82% στην ασφάλεια πεζών και 68% στα συστήματα ασφαλείας.

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.