Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
asu

Το κατηγορώ Ασκοξυλάκη στην ΕΠΣ Λασιθίου για τη σχολή (UEFAC)

 

«Δεν θέλω ανθρώπου το κακό, μα και στο δίκιο απάνω και με τον ίδιο τον θεό αν χρειαστεί τα βάνω». Μαντινάδα με… νόημα, από τον παλαίμαχο προπονητή, Γιώργο Ασκοξυλάκη, ο οποίος μίλησε σήμερα (10/7) στην εφημερίδα του Λασιθίου ΑΝΑΤΟΛΗ» για τα κακώς κείμενα του Λασιθιώτικου ποδοσφαίρου.

 

Αφορμή στάθηκε η απόφαση να λειτουργήσει η σχολή προπονητών (UEFAc) στο Κουτσουνάρι Ιεράπετρας και όχι στην έδρα που βρίσκονται τα γραφεία της Ένωσης δηλαδή στον Άγιο Νικόλαο. Ο κ. Ασκοξυλάκης είναι κατηγορηματικός ότι βάση του καταστατικού της ΕΠΟ η σχολή θα έπρεπε να λειτουργήσει στην πόλη που εδρεύουν τα γραφεία της ΕΠΣ Λασιθίου και πουθενά αλλού. Χωρίς περιστροφές κατηγορεί ανοιχτά τους ανθρώπους της ΕΠΣΛ για «παιχνίδια» εις βάρος του Λασιθιώτικου ποδοσφαίρου ενώ περιμένει και μία επίσημη τοποθέτηση από τον Σύνδεσμο προπονητών Λασιθίου στα ερωτήματα που έχει θύσει.

 

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Ασκοξυλάκη έχει ως εξής:

 

-Το διάστημα 3-15 Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στο νομό Λασιθίου σχολή προπονητών UEFAC).

«Κατ’ αρχήν να ξεκαθαρίσω πως η λειτουργία της σχολής (UEFAC) είναι ιδιαίτερα σημαντική για το νομό μας. Δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε ότι για πρώτη φορά γίνεται εδώ στο Λασίθι. Δυστυχώς όμως λόγω των χειρισμών από πλευράς Δ.Σ της ΕΠΣ Λασιθίου θεωρώ ότι υπάρχουν πολλά θολά σημεία που ζητούν ξεκάθαρες απαντήσεις…».

 

-Έχετε παράπονα από τους χειρισμούς των ανθρώπων της ΕΠΣ Λασιθίου στο ζήτημα αυτό;

«Όχι μόνο εγώ, αλλά και αρκετοί άλλοι με τους οποίους συζητάω. Εδώ να υπογραμμίσω πως σε καμία περίπτωση δεν θέλω να κάνω… αντιπολίτευση στη νυν διοίκηση της Ένωσης, άλλωστε αρκετοί από το Δ.Σ είναι φίλοι μου. Δεν με υποκινεί κανένας, τα λέω αυτά γιατί αγαπώ το ποδόσφαιρο. Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός και όχι αρπαχτές. Μια ΜΑΝΤΙΝΆΔΑ ΛΈΕΙ δεν θελω ανθρώπου το κακό, μα και στο δίκιο απάνω και με τον ίδιο τον θεό αν χρειαστεί τα βάνω». Διαφωνώ με κάποιους χειρισμούς. Πρώτον και κύριον. Η επΟ ορίζει ξεκάθαρα πως η σχολή πρέπει να βρίσκεται στην πόλη όπου εδρεύει η εκάστοτε Ένωση. Δηλαδή, η σχολή θα έπρεπε να λειτουργήσει στον Άγιο Νικόλαο και όχι στηνΙεράπετρα. Πάρτε παράδειγμα και μία εκκλησιαστική παράμετρο, τι οριζεται ως έδρα στις Μητροπόλεις.

Δεύτερον, δεν είδα καμία δημόσια εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις προσφορές που έπρεπε να πάρει η ΕΠΣ Λασιθίου από τα ξενοδοχεία. Καθημερινά διαβάζω την «ΑΝΑΤΟΛΗ» και πουθενά δεν είδα τέτοιο πράγμα. Πως λοιπόν μας λένε από την Ένωση ότι οι χαμηλότερες προσφορές ήταν από τα ξενοδοχεία της Ιεράπετρας;

Υπάρχει διαφάνεια στο ζήτημα αυτό; Και στο κάτω-κάτω, εθιμοτυπικά και μόνο, η πρώτη σχολή θα έπρεπε να λειτουργήσει στην πόλη όπου στεγάζονται τα γραφεία της ΕΠΣ Λασιθίου. Ούτε αυτό όμως δεν σκέφτηκαν».

 

-Στην ΕΠΣ Λασιθίου τονίζουν πως ως έδρα ορίζεται συνολικά όλος ο νομός ενώ και για τις προσφορές υπογραμμίζουν πως ο καθένας μπορί να τις δει.

«Διαβάζω και ξανά διαβάζω την προκήρυξη της ΕΠΟ για τις σχολές (UEFAC) και θέλω να πιστεύω ότι με τα ελληνικά που γνωρίζω, καταλαβαίνω τι ορίζει ως έδρα και τι όχι. Εάν στη διατύπωση αυτή χωρούν παρερμηνείες, ας αλλάξει η ΕΠΟ την προκήρυξη και να την κάνει πιο σαφή. Αφήνοντας στην άκρη το ζήτημα αυτό, βλέπουμε όμως ότι η σχολή θα στεγαστεί στο Κουτσουνάρι Ιεράπετρας, σε ξενοδοχείο όπου το κοντινότερο γήπεδο είναι… 10 χλμ. Μακριά. Κανείς δεν το σκέφτηκε αυτό; Παράλληλα θα είναι δύσκολο και για πολλά παιδιά από τον Άγιο Νικόλαο να πάνε στην Ιεράπετρα. Εάν κάποιος που παρακολουθεί τα μαθήματα στη σχολή έχει ξεχάσει ένα χαρτί ή οτιδήποτε που χρειάζεται να το πάρει από την ΕΠΣ Λασιθίου, θα πρέπει να τρέχει πίσω στον Άγιο Νικόλαο; Δεν θα έπρεπε λοιπόν η σχολή να στεγαστεί κοντά στα γραφεία της Ένωσης; Ναι μεν η ΕΠΟ είναι αυτή που αποφασίζει για το που θα λειτουργήσει η σχολή, όμως μήπως η ΕΠΣ Λασιθίου την παραπλάνησε και θεωρούν στην Αθήνα ότι το πλέον ενδεδειγμένο μέρος είναι η Ιεράπετρα; Ακούω ως δικαιολογία ότι ίσως εκείνο το διάστημα το γήπεδο του Αγίου Νικολάου να μην είναι έτοιμο. Γήπεδα κοντά υπάρχουν (Λακώνια, Καλό Χωριό, Νεάπολη).

Όσο για τις προσφορές, δεν έχει νόημα να τις δει κάποιος τώρα. Τι να δει τα ποσά; Το ερώτημα είναι πως έφτασαν αυτές οι προσφορές στην ΕΠΣΛ».

 

-Θεωρείτε ότι η ΕΠΣΛ παραπλάνησε την ΕΠΟ;

«Η ΕΠΟ δεν μπορεί να έχει ξεκάθαρη εικόνα για όλες τις παραμέτρους σσε κάθε νομό. Λαμβάνει τις εισηγήσεις και τις προσφορές και αποφασίζει. Πως όμως μπορεί να ανάβει το «πράσινο φως» για τη λειτουργία μίας σχολής σε ένα ξενοδοχείο, όπου το κοντινότερο γήπεδο απέχει 10 χλμ. Μακριά; Και αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα. Δυστυχώς τα τελευταία 2 χρόνια το Λασιθιώτικο ποδόσφαιρο καθημερινά συρρικνώνεται. Έτσι όπως πάμε σσε λίγο τα πράγματα θα είναι ακόμη χειρότερα».

 

-Οριοθετείτε λοιπόν χρονικά τη συρρίκνωση αυτή με την εκλογή της νέας διοίκησης της ΕΠΣΛ; Ευθύνεται το νυν Δ.Σ για την σημερινή κατάσταση;

«Ας κοιτάξει κάποιος πως ήταν τα πράγματα πριν 2 χρόνια και το πως είναι τώρα. Το ποδόσφαιρο μας είναι πολυτραυματισμένο και διάφοροι χειρισμοί το τραυματίζουν έτη περισσότερο. Γιατί όλα να γίνονται στην Ιεράπετρα; Εκεί ο Σύνδεσμος Διαιτητών, εκεί ο Σύνδεσμος προπονητών, εκεί τώρα η σχολή (UEFAC), τι να πω. Με αυτές τις κινήσεις διχάζουν τον κόσμο και «δηλητηριάζουν» τις σχέσεις μεταξύ των τοπικών κοινωνιών.

Όσο για τον Σύνδεσμο προπονητών, θα ήθελα κάποια στιγμή να τοποθετηθεί επίσημα και δημόσια για τον ρόλο του και τα πεπραγμένα του. Σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα ο εκάστοτε Σύνδεσμος είναι δίπλα στις σχολές προπονητών εδώ μόνο στο Λασίθι είναι απών. Ζητάμε ενημέρωση και απαντήσεις δεν παίρνουμε. Μόνο διαβάζουμε στην εφημερίδα ανακοινώσεις από τον Σύνδεσμο χωρίς υπογραφή…».

 

-Εν κατακλείδι, με την πολυετή σας πείρα μέσα στα γήπεδα, αξίζει κάπιος να δηλώσει συμμετοχή στη σχολή (UEFAC); ;

«Το δίπλωμα (UEFAC) αφορά μόνο τις αναπτυξιακές ηλικίες και τις ομάδες (κ14) των ακαδημιών. Ουσιαστικά είναι ένα σκαλοπάτι για τα παιδιά που είναι τώρα προπονητές στην Α’ κατηγορία Λασιθίου, ώστε να μπορέσουν στη συνέχεια να πάρουν στα χέρια τους το δίπλωμα (UEFAB). Η σχολή αυτή θα λέγαμε είναι το… νηπιαγωγείο για να πας ψηλότερα. Σαφώς και είναι σημαντικό να παρακολουθήσει κάποιος που θέλει να γίνει προπονητής τη σχολή αυτή.

Όσοι πάνε έχουν πολλά να μάθουν. Πρέπει όμως να πάνε με διάθεση να μορφωθούν και όχι να δουν τα μαθήματα αυτά σαν αγγαρεία που πρέπει να την κάνουν για να πάρουν το δίπλωμα…».

 

ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.