Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
gladiators

ΑΡΕΝΑ (επιστολή αναγνώστη)

 

Στα παλαιότερα χρόνια, και για αρκετά μεγάλο διάστημα, από τα πολυπληθέστερα "κοσμικά" γεγονότα, μετά τους πολέμους, ήταν οι αρένες. Η συνταγή γνωστή, μάχες ανθρώπων με ανθρώπους, ανθρώπους με ζώα, ίσως και ζώα με ζώα, όλα ιδιοκτησίας του εκάστοτε κυβερνήτη, προς τέρψιν του φιλοθεάματος κοινού με σκοπό τον αποπροσανατολισμό του λαού από τα σοβαρότατα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί από τον ίδιο και ίσως ματαιοδοξία. (δικές μου οι ερμηνείες).

 

Το αντίστοιχο στις μέρες μας, μπορεί να πει κανείς, το βρίσκει στα γήπεδα. Οι όροι πολύ πιο εξευγενισμένοι, πολιτισμένοι, αλλά η ουσία η ίδια. Οι ιδιοκτήτες φέρνουν τους μονομάχους τους στον στίβο, συγκρούονται με το κοινό να επευφημεί εκστασιασμένο, βγάζοντας απωθημένα της καταπιεσμένης προσωπικότητας και ζωής με θόρυβο σαν την εκπωμάτωση μιας σαμπάνιας. Τελειώνοντας ο αγώνας τι είναι αυτό που μένει; Αν το αποτέλεσμα των μονομάχων που υποστηρίζεις είναι η νίκη, ευφορία για κάποιες ώρες και αν το αποτέλεσμα είναι η ήττα, αδημονία για την επόμενη μονομαχία, που ελπίζεις να βγεις νικητής.

 

Έτσι λοιπόν, καλό θα ήταν να συνειδητοποιήσουμε με ποιους τρόπους προσπαθούν να μας κάνουν να εκφράσουμε τα ζωώδη ένστικτά μας και να μην υποκύψουμε, αντιθέτως να προσπαθήσουμε να παραμείνουμε ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Κάνοντας έρωτα πιο τακτικά (κατά προτίμηση με σύντροφο και όχι μόνοι μας) και να δείξει, καθένας με τον τρόπο του, ότι δεν ενδιαφερόμαστε να φερόμαστε με πρωτόγονους τρόπους, αλλά κοιτάμε μπροστά και προσπαθούμε όλοι μαζί για ένα καλύτερο μέλλον.

 

ΥΓ. Σκεφτείτε να έχετε μια εμπλοκή σε ατύχημα, όπου ο άλλος να είναι : α) ο κολλητός-ή σας και β) κάποιος άγνωστος, την διαφορά στον τρόπο αντίδρασης και στις δύο περιπτώσεις και γιατί υπάρχει αυτή. Είναι εκπληκτικό!

Καλή Συμβίωση!

 

                                                                                                                                Πατέρας Δημήτριος

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.