Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
iphone

Εκπληκτικό ρεκόρ για την Apple! Κατέχει το 91% των κερδών της αγοράς smartphones παγκοσμίως!

Παρότι οι πωλήσεις των iphone έχουν σημειώσει μια σχετική κάμψη το τελευταίο έτος , τα κέρδη της Αpple από τις πωλήσεις κινητών συνεχίζουν να προκαλούν ιλίγγους. Με βάση το τρίτο τετράμηνο του 2016 η Αμερικανική εταιρία κατέγραψε κέρδη 8,19 δισ δολλάρια από τα 9 συνολικά ολόκληρης της αγοράς παγκοσμίως, δηλαδή το ολοκληρωτικό ποσοστό 91% !

 

Αυτό συμβαίνει μιας και η  Αpple έχει εξαιρετικά πιστό πολυάριθμο κοινό, το οποίο την ακολουθεί και αγοράζει τα smartphones της ανεξαρτήτου τιμής . Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα iphone να πωλούνται σε εξαιρετικά υψηλές τιμές , δίχως να υπόκεινται σε μικρό χρονικό διάστημα  στις εκπτώσεις που μπαίνουν στα άλλα κινητά για να φύγουν από τα ράφια των καταστημάτων. 

 

Δεύτερη κερδοφόρα εταιρία στις πωλήσεις κινητών είναι η κινεζική Huawei  με 200 εκατομμύρια δολλάρια καθαρά κέρδη, ήτοι το 2,4 % της παγκόσμιας αγοράς, ενώ ακολουθούν οι επίσης κινεζικές VIVO και ΟPPO στην 3η και 4η θέση αντίστοιχα με ποσοστό 2,2%. Παρατηρούμε μια συνεχή άνθιση και αύξηση κερδών στις Κινεζικές εταιρίες, όπου χρόνο με τον χρόνο διατηρώντας τα λειτουργικά τους κόστη σε πολύ χαμηλά επίπεδα, παρουσιάζουν όλο και πιο αξιόπιστα προϊόντα και διεισδύουν με ολοένα και μεγαλύτερη επιτυχία στις δυτικές αγορές.

 

Τεράστια έκπληξη είναι η απουσία της Samsung από τη λίστα με τις κερδοφόρες εταιρίες στον τομέα των πωλήσεων smartphones. Ο κορεατικός γίγαντας είναι η μεγαλύτερη εταιρία σε αριθμούς κατασκευής κινητών, με την Apple και την Huawei να ακολουθούν πίσω της . Προφανώς θα έπαιξε κάποιο ρόλο για τα ανύπαρκτα κέρδη της Samsung και η παταγώδης αποτυχία του Samsung Galaxy Note7 με τις ελαττωματικές μπαταρίες και την τελική ανάκληση του προϊόντος.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.