Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
amiga

Κάποτε στα Πατήσια παίζοντας Kick Off στο στέκι με τις Amiga 500

 

Οι περισσότεροι όταν μιλάνε για ηλεκτρονικά εννοούν τα ουφάδικα και τα coin ops που ρίχνεις το κέρμα για να παίξεις. Οι συζητήσεις μάλιστα για τα… μπλιμπλίκια των παλιότερων δεκαετιών δίνουν και παίρνουν όντας εξαιρετικά δημοφιλείς.

 

Κι όμως υπήρχε μια ξεχασμένη εποχή (τέλη των 80’s – αρχές των 90’s) όπου υπήρχαν μαγαζιά αποκλειστικά με Αmiga 500, το θαυμαστό μηχάνημα της Commodore που έκανε θραύση σε πωλήσεις, στα οποία πλήρωνες με την ώρα για να παίξεις τα αγαπημένα σου παιχνίδια. Όποιος λοιπόν πιτσιρικάς της εποχής δεν είχε χρήματα για να αγοράσει τη θρυλική Amiga για το σπίτι του, καθώς είχε κατασκευαστεί με την προοπτική να χρησιμοποιείται για ιδιωτική χρήση, έδινε ένα μικροποσό για να την νοικιάσει.

 

ena

 

Θυμάμαι τον εαυτό μου μαθητή γυμνασίου, γύρω στο 1990, να περνάω ώρες ατελείωτες στο στέκι των Άνω Πατησίων με τις Amiga 500, στην Αγίας Λαύρας εκεί κοντά στη διασταύρωση με την Ηρακλείου που ονομαζόταν "Space". Πολλές φορές δεν έβρισκες θέση να καθίσεις καθώς όλα τα λευκά μηχανήματα ήταν καπαρωμένα από μαθητές που μανιωδώς έπαιζαν “Shadow of the Beast”, «North and South», «Pang» και «Kick Off 2».

 

dyo

 

Kick Off 2! Το αγαπημένο ποδοσφαιράκι μιας ολόκληρης γενιάς που έγραψε ιστορία και μνημονεύεται ακόμα και σήμερα ως ένα από τα καλύτερα και τα πιο δύσκολα όλων των εποχών.

 

Ο λόγος και η ιδιαιτερότητα του εν λόγω παιχνιδιού ήταν πως ο έλεγχος της μπάλας προσέγγιζε κατά πολύ την πραγματικότητα. Σε αντίθεση με τα ποδοσφαιράκια της εποχής όπου η μπάλα «κόλλαγε» στα πόδια των sprites, στο Kick Off2 που είχε φτιάξει ο «Μάγος» Ντίνο Ντίνι, έπρεπε να έχεις ικανότητες για να κρατήσεις το τόπι στην κατοχή σου…

 

Σαν να μην έχει περάσει μια μέρα θυμάμαι όλη την πιτσιρικαρία των Πατησίων να δίνει μάχη για να βρει έναν υπολογιστή Amiga 500 στο στέκι και να βάλει την μπλε δισκέτα με το ποδοσφαιράκι στο πληκτρολόγιο.

 

tria

 

Φυσικά ο ιδιοκτήτης έκανε «χρυσές» δουλειές καθώς γινόταν ο κακός χαμός στο μαγαζί – ιδίως τα Σάββατα – από τη νεολαία που τότε δεν είχε ούτε Facebook, ούτε Smart phones για να αποσπάσουν την προσοχή της.

 

Το στέκι των Πατησίων άντεξε όσο άντεξε και το μηχάνημα της Commodore που ξεπεράστηκε λίγα χρόνια μετά από τις κονσόλες της Sega και της Nintendo. Ωστόσο ποτέ δεν θα ξεχάσω εκείνα τα όμορφα χρόνια που προσπαθούσα να βάλω γκολ στο Kick Off και να κάνω το «κομμάτι» μου την επόμενη μέρα στο σχολείο!

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.