Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
aekmou

Με Μούρθια η ΑΕΚ στον ημιτελικό του Basketball Champions League

 

Ο δρόμος της ΑΕΚ προς τον τελικό του «Final Four» του Basketball Champions League που θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ περνάει από την Μούρθια, καθώς αυτή θα είναι η αντίπαλος της «Ένωσης» στον ημιτελικό, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 ΜαΪου.

 

Στον άλλο ημιτελικό θα τεθούν αντιμέτωπες η Λούντβιχσμπουργκ με την Μονακό. Ο αγώνας της ΑΕΚ θα διεξαχθεί δεύτερος στις (21:30).

 

Η κλήρωση έλαβε χώρα το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και στο πάνελ ήταν ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ, Τάκης Τσαγκρώνης, ο CEO του Basketball Champions League, Πατρίκ Κομνηνός, καθώς και ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος, ως ο οικοδεσπότης του Final Four.

 

Ο κ. Κομνηνός στην τοποθέτηση του υπογράμμισε:

«Έχουμε βλέψεις να στηθεί μια πραγματική γιορτή. Μία γιορτή που θα μας δώσει την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε αγώνες υψηλής ποιότητας. Οι τέσσερις ομάδες έχουν τα εχέγγυα να μας δώσουν σπουδαίο θέαμα. Η ΑΕΚ διανύει μια σπουδαία αγωνιστική σεζόν, έχοντας ήδη κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας.

Έχουμε τέσσερις ομάδες που εκπροσωπούν τέσσερα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα της Ευρώπης. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε όλοι υπ' όψιν μας το κομμάτι της γιορτής. Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα οι εικόνες που έχουν βγει από τα ελληνικά γήπεδα στο εξωτερικό δεν είναι οι καλύτερες. Θέλουμε να δείξουμε ότι μπορούμε να διοργανώσουμε μεγάλα παιχνίδια. Σε συνεργασία με όλους τους εκπροσώπους που βρίσκονται εδώ μαζί μου, θα κάνουμε μια μεγάλη επένδυση σε χρήμα, σε χρόνο, σε ενέργεια. Θα κάνουμε το ΟΑΚΑ ένα υπέροχο γήπεδο. Θα αλλάξουμε τον φωτισμό, τα ηχητικά».

 

Ο Ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος, μιλώντας για τη διοργάνωση αυτή τόνισε:

«Όλο το τιμ της FIBA, που έχει τρέξει το BCL αυτή την διετία. Έχει κάνει σπουδαία βήματα προόδου μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Θέλουμε να κάνουμε μια διοργάνωση αντάξια της ιστορίας της ομάδας, θα είναι μια μοναδική ευκαιρία να αναβαθμίσουμε τις εικόνες του ελληνικού αθλητισμού στο εξωτερικό».

 

Από την πλευρά του ο κ. Βασιλειάδης επεσήμανε:

«Πριν από μερικούς μήνες, ο Μάκης Αγγελόπουλος μού έκανε την πρόταση να φιλοξενήσουμε την πρόταση στην Αθήνα, όντας πεπεισμένος ότι η ΑΕΚ θα φτάσει μέχρι το τέλος. Όσο περνούσε ο καιρός, η ομάδα έδειχνε πιο ικανή για να φτάσει ως εδώ. Μας άρεσε στο Υπουργείο Αθλητισμού να βοηθήσουμε για τη διεξαγωγή μίας μεγάλης διοργάνωσης. Μας δίνεται αυτή η σπουδαία δυνατότητα. Με πολύ μεγάλη χαρά θα συνδράμουμε για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν. Ευχαριστώ ξανά τη FIBA που έκανε δεκτό το αίτημά μας να γίνει στην Αθήνα η διοργάνωση. Δεσμευόμαστε ότι θα είναι η καλύτερη διοργάνωση μέχρι την επόμενη».

 

Ο Τάκης Τσαγκρώνης ο οποίος έκλεισε και τον κύκλο των ομιλιών, δήλωσε:

«Eίναι ιδιαίτερη χαρά μας που η τελική φάση της διοργάνωσης θα γίνει στην Αθήνα. Από την αρχή ταχθήκαμε υπέρ του BCL λόγω των αγωνιστικών κριτηρίων και αξιών. Το BCL αναπτύσσεται, εξελίσσεται και πατάει γερά στα πόδια του. Ο κόσμος μπορεί να αντιληφθεί την επιβράβευση των αγωνιστικών επιδόσεων».

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.